ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Πάσχα γιόρτασαν στις Κεντρικές Φυλακές, τηρώντας τα πρωτόκολλα για την πανδημία

Το Πάσχα γιόρτασαν στις Κεντρικές Φυλακές, τηρώντας τα πρωτόκολλα για την πανδημία

Το φετινό Πάσχα στις Φυλακές ήταν διαφορετικό, όπως σε όλο το κόσμο, λόγω της πανδημίας, αφού οι έγκλειστοι συνάνθρωποι μας συνεχίζουν να στερούνται τη φυσική επαφή με τις οικογένειες τους από τον Μάρτιο του 2020, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Φυλακών.

 
Προσθέτει ότι "δεν αποτελούν εξαίρεση των περιορισμών οι έγκλειστοι στις Φυλακές, οι οποίοι εδώ και ενάμιση χρόνο, ακολουθούν με συνέπεια όπως και οι οικείοι τους, τις σχετικές οδηγίες της Διεύθυνσης, για την πρόληψη και αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού στις Φυλακές".

Στα επιτρεπόμενα πλαίσια, πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Τμήμα Φυλάκων, η περιφορά του Επιταφίου σε όλες τις πτέρυγες, η ακολουθία της Αναστάσεως, ενώ την Κυριακή του Πάσχα οι κρατούμενοι τήρησαν τα έθιμα με την ετοιμασία της σούβλας, των φλαούνων και το τσούγκρισμα των αυγών.



Περαιτέρω, τις ημέρες του Πάσχα, ο κάθε κρατούμενος μπορούσε να πραγματοποιήσει πρόσθετη επίσκεψη με τα οικεία πρόσωπα  του, και την Τρίτη μετά το Πάσχα, διεξήχθησαν παραδοσιακά παιχνίδια στο γήπεδο ποδοσφαίρου των Φυλακών, όπου οι κρατούμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διάφορα παραδοσιακά πασχαλινά παιγνίδια.

Η Διεύθυνση των Φυλακών εύχεται, προστίθεται στην ανακοίνωση, χρόνια πολλά στους κρατούμενους, στο προσωπικό, τις οικογένειες τους και σε όλο το κόσμο, με την ευχή του χρόνου τέτοιες μέρες να είναι όλοι με τις οικογένειες τους.
 
"Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε για τη συνεργασία, τη συμμόρφωση και την κατανόηση όλων στα μέτρα, με αποτέλεσμα ο κορωνοϊός να παραμένει εκτός των Φυλακών", καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top