ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικές διαβουλεύσεις Αιγύπτου – Τουρκίας στο Κάιρο σε επίπεδο Υφυπουργών Εξωτερικών

Πολιτικές διαβουλεύσεις Αιγύπτου – Τουρκίας στο Κάιρο σε επίπεδο Υφυπουργών Εξωτερικών

Τις πρώτες τους πολιτικές διαβουλεύσεις είχαν σήμερα η Αίγυπτος και η Τουρκία στο Κάιρο, στο αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών.

 
Πρόκειται για διερευνητικές επαφές σε επίπεδο Υφυπουργών Εξωτερικών, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Χάμντι Σάναντ Λόζα και τον Τούρκο ομόλογό του Σαντάτ Ονάλ.  
 
Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση του αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών που προηγήθηκε της έναρξης των διαβουλεύσεων, που τόνισε ότι «οι διερευνητικές συζητήσεις θα επικεντρωθούν στα αναγκαία βήματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ομαλοποίηση των σχέσεων των δύο χωρών σε διμερές αλλά και περιφερειακό επίπεδο».  
 
Το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ ανέφερε ότι οι διαβουλεύσεις των δύο χωρών επικεντρώνονται στα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν για την ομαλοποίηση των σχέσεων Καΐρου και Άγκυρας.  
 
Πάντως, αξίζει να θυμηθούμε τις παλαιότερες δηλώσεις του επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας, του ΥΠΕΞ Σάμεχ Σούκρι, που τόνισε ότι οι δηλώσεις της Τουρκίας θα πρέπει να συνοδεύονται από πράξεις.  
 
Οι σημερινές και οι αυριανές διαβουλεύσεις μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας είναι οι πρώτες τα τελευταία επτά χρόνια, από όταν η Τουρκία υποστήριζε τον έκπτωτο Αιγύπτιο Πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα οι δύο χώρες να αποσύρουν τους Πρέσβεις τους και πλέον οι διπλωματικές τους αντιπροσωπείες να ηγούνται από επιτετραμμένους.    

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top