ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Φουλάρουν για ξενοδοχεία οι Κύπριοι - Τιμές-δώρο με τα σχέδια του Υφ. Τουρισμού

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Φουλάρουν για ξενοδοχεία οι Κύπριοι - Τιμές-δώρο με τα σχέδια του Υφ. Τουρισμού

Χαράς ευαγγέλια για όσους επιθυμούν ολιγοήμερες διακοπές και αποδράσεις από την πόλη εμπεριείχαν οι χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας για την αποκλιμάκωση των μέτρων. 

Όπως αναφέρεται λοιπόν -μεταξύ άλλων- και αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαίου, οι ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού θα επαναλειτουργήσουν κανονικά, δεχόμενοι μάλιστα και Κύπριους τουρίστες. Αυτό φυσικά θα γίνει με την προυπόθεση την απαιτούμενη προσκομιδή του Coronapass για όσους επιθυμούν να εκμεταλλευτούν αυτή τη δυνατότητα. 

Οι καιρικές συνθήκες που θυμίζουν... Αύγουστο σε συνάρτηση με τη ψυχολογική κόπωση των συμπατριωτών μας καθιστούν μία έξοδο για διακοπές -είτε ολιγοήμερες, είτε κανονικές- σχεδόν επιτακτική. Πλέον δίνεται, μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα η δυνατότητα σε Κύπριους να πραγματοποιήσουν διαμονή σε ξενοδοχειακή μονάδα (κάτι που μέχρι πρότινος επιτρεπόταν μόνο σε μόνιμους κατοίκους εξωτερικού). 

Οι πρώτες ενδείξεις είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές αφού η ζήτηση διαφαίνεται να είναι μεγάλη. Πέραν των όσων προαναφέραμε το Υφυπουργείο Τουρισμού παρέχει έξτρα κίνητρα για να προσελκύσει τον εσωτερικό τουρισμό, αφού μέσω σχεδίου στήριξης δίνεται η δυνατότητα για κράτηση σε ξενοδοχεία σε πολύ χαμηλές τιμές -αφού επιχορηγείται ποσοστό περίπου 30% της διαμονής- κάτι που λειτουργεί όπως φαίνεται θετικά. 

Με τα όσα έχουμε αλιεύσει -και παρά τις αντιδράσεις για την απαραίτητη χρήση του Coronapass- το νέο αυτό μέτρο ενδέχεται να λειτουργήσει θετικά στο συγκεκριμένο τομέα αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που υπερτονίζουν το αίσθημα ασφάλειας που δημιουργείται γνωρίζοντας ότι θα μεταβούν για διακοπές σε ένα χώρο όπου ο κόσμος που φιλοξενείται θα έχει είτε εμβολιαστεί, είτε νοσήσει, είτε θα έχει υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο. Είναι κοινό μυστικό πως η αίσθηση της ξεγνοιασιάς είναι συνώνυμη των διακοπών. 

Με ορίζοντα λοιπόν, την ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαίου, ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα θα προσπαθήσουν να μπουν δειλά-δειλά σε ρυθμούς... καλοκαιριού ευελπιστώντας να μην υπάρξει οποιοδήποτε νέο πισωγύρισμα. Τα 'σημάδια' άλλωστε που έχει αφήσει η πανδημία, ιδιαίτερα στον κλάδο του τουρισμού -ένα από τους κλάδους που θεωρούνται ζωτικής σημασίας για την οικονομία του νησιού μας- είναι τεράστια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top