ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον επιχειρηματικό κόσμο της Λευκωσίας- Ενθαρρυντικά τα μηνύματα

Αβέρωφ: Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον επιχειρηματικό κόσμο της Λευκωσίας- Ενθαρρυντικά τα μηνύματα

Με τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Μουσιούττα και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού

Ο κύριος Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε μετά τη συνάντηση τα εξής:

«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον επιχειρηματικό κόσμο της Λευκωσίας. Ενθαρρυντικά τα μηνύματα, εξέφρασαν μια μεγάλη ικανοποίηση που το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων άνοιξε. Πλήρως ικανοποιημένοι που η χώρα μας είναι η μοναδική χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη που άνοιξε όλους τους τομείς της οικονομίας. Χρειάζονται τη συνεχή στήριξη του κράτους μέσα από τις σωστές πολιτικές γιατί είναι μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία, μέσα από τις πετυχημένες κυπριακές επιχειρήσεις που θα ανοίγουν θέσεις εργασίας για να έχουμε απασχόληση και όχι ανεργία.

Ένα δεύτερο θέμα, συζητήσαμε και το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και τις κρατικές εγγυήσεις. Οι κρατικές εγγυήσεις γύρω στο 1,5 δις, το Ταμείο Ανάκαμψης γύρω στα 3 δις. 4,5 δις θα μπορούν να μπουν στην κυπριακή οικονομία, δημιουργώντας την Κύπρο του αύριο κάνοντας τις πιο σημαντικές αλλαγές. Για να τα πετύχουμε αυτά όμως, χρειαζόμαστε μια λειτουργική Βουλή γιατί χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν μπορούμε να πάρουμε τα λεφτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσο αφορά τις κρατικές εγγυήσεις, εύχομαι να διαψευσθούν οι φόβοι μου γιατί οι τροπολογίες που έκαναν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο σύνολό τους μπορούν να οδηγήσουν ξανά τις κρατικές εγγυήσεις ως μη εφαρμόσιμες με ένα μεγάλο όχι εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εύχομαι να είμαι λάθος στις εκτιμήσεις αλλά πολύ φοβάμαι ότι ο ανεύθυνος λαϊκισμός που έχει επιδειχθεί για τις κρατικές εγγυήσεις, μπορεί να σκοτώσει αυτό το χρήσιμο εργαλείο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top