ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Τ/κ δεν θα παραιτηθούν από την ελευθερία και την κυριαρχία τους, λέει ο Τατάρ

Οι Τ/κ δεν θα παραιτηθούν από την ελευθερία και την κυριαρχία τους, λέει ο Τατάρ

Ο «τουρκοκυπριακός λαός» συνέχισε τον αγώνα του και τον επισφράγισε με την ίδρυση του ψευδοκράτους, παρά τις δυσκολίες, παίρνοντας έμπνευση από τις αρχές και τις επαναστάσεις του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και τον «απελευθερωτικό αγώνα» της Τουρκίας, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 102 χρόνων από την 19η Μαΐου 1919, που ο Ατατούρκ αποβιβάστηκε στην Σαμψούντα, ημέρα που εορτάζεται από τους Τούρκους ως «ημέρα μνήμης Ατατούρκ και ημέρα νεολαίας και αθλητισμού».

 
Σύμφωνα με την «Γκιουνές», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Τατάρ είπε ότι «ουδέποτε είναι δυνατόν να παραιτηθούμε αυτού του κράτους, της κυριαρχίας και της ελευθερίας που έχουμε», προσθέτοντας ότι αποτελεί χρέος τους προς την νεολαία να τα διαφυλάξουν και να τα προστατεύσουν αυτά.
 
«Το μέλλον και η εγγύηση της τδβκ είναι οι νέοι μας. Η τδβκ θα εξυψωθεί πιο πολύ στους ώμους των νέων μας και των μελλοντικών γενιών» είπε, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος, ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό που αναμένουμε από τους νέους μας είναι να προστατεύουν την τδβκ που είναι παρακαταθήκη από τους πεσόντες μας και όλες τις εθνικές αξίες».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ εξέφρασε στήριξη προς τους Τατάρους της Κριμαίας λέγοντας ότι συμμερίζεται τον πόνο τους.


Σε μήνυμα με την ευκαιρία της 77ης επετείου από αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε «εκδίωξη των Τατάρων της Κριμαίας από τις εστίες τους», σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Τατάρ υποστήριξε ότι ενώ «καταπατούνται μέχρι σήμερα όλα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τατάρων της Κριμαίας, προκάλεσε νέο πόνο και η κατά παράνομο τρόπο προσάρτηση της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας από την Ρωσία το 2014».
 
Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε επίσης ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός», ο οποίος, όπως ισχυρίστηκε, βίωσε τον μεγάλο πόνο της εξορίας και της προσφυγιάς κατά την περίοδο 1963-74, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των Τατάρων της Κριμαίας και να μοιράζεται τον πόνο τους.

ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top