ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομήρου-Φωτόπουλος : Ελπίδα για οριστική λύση του Κυπριακού

Ομήρου-Φωτόπουλος : Ελπίδα για οριστική λύση του Κυπριακού

Την ελπίδα τους για λύση του Κυπριακού σύντομα εξέφρασαν σε συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και ο Πρεσβευτής της Ελλάδας Ηλίας Φωτόπουλος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Ομήρου έκανε λόγο για τη συμβολή της Ελλάδας «στον αγώνα για τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής και την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας». Η εθνική ομοψυχία, είπε, «είναι προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ για την επιτυχία αυτού του αγώνα».

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, συνέχισε ο Πρόεδρος της Βουλής, «δεν είναι ένας συνηθισμένος Πρέσβης, χωρίς πρόθεση μείωσης οιουδήποτε άλλου Πρέσβεως ή διπλωματικής αποστολής».  Όμως, είπε, «υπάρχει αυτή η ιδιαιτερότητα ότι εδώ υπάρχει ένα ζωντανό κομμάτι του έθνους, ο κυπριακός Ελληνισμός, και συνεπώς μιλάμε για αδελφικές σχέσεις μεταξύ ενός μεγάλου κομματιού του κυπριακού λαού με μια χώρα με την οποία μας συνδέει ιστορία, παραδόσεις, γλώσσα, θρησκεία».

Και συνεπώς, σημείωσε, «ο Πρέσβης της Ελλάδας πάντα βρίσκεται κοντά στην ψυχή του κυπριακού Ελληνισμού».

Από την πλευρά του ο κ. Φωτόπουλος ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση «είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για μια σειρά θεμάτων και διεθνών, και συζήτηση επί του Κυπριακού, και συζήτηση για τα Βαλκάνια, και συζήτηση για τα οικονομικά θέματα και στην Ευρώπη και σε παγκόσμιο επίπεδο».

«Διαβεβαίωσα τον Πρόεδρο της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι ως εκπρόσωπος του ελληνικού κράτους πάντα είμαι δίπλα στην Κύπρο μας», πρόσθεσε.

Η Πρεσβεία, σημείωσε ο κ. Φωτόπουλος, «θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο δυνατόν για να προωθήσει ακόμη περαιτέρω τις αδελφικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ανέφερε παράλληλα ότι «βεβαίως και οι δυο μας εκφράσαμε μετά από συζήτηση την ελπίδα σύντομα να έχουμε εξελίξεις και για τη λύση του κυπριακού ζητήματος».

«Εξελίξεις και λύσεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε σταθερότητα και σε ασφάλεια του νησιού», πρόσθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top