YouthCast: Φυσικό Περιβάλλον: Παρεμβάσεις και Επιπτώσεις

YouthCast: Φυσικό Περιβάλλον: Παρεμβάσεις και Επιπτώσεις

Στο πλαίσιο του ετήσιου εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Φυσικό Περιβάλλον: Παρεμβάσεις και Επιπτώσεις», την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021, στις 20:00.

Σε ακόμη ένα επεισόδιο του #YouthCast θα γίνει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών που ασχολούνται με το περιβάλλον, σχετικά με το τι εννοούμε με τον όρο «φυσικό περιβάλλον», την κατάσταση του περιβάλλοντος σήμερα στην Κύπρο, τις επιπτώσεις των δραστηριοτήτων του ανθρώπου, την πράσινη οικονομία, το ρόλο που συντελεί η κοινωνία των πολιτών πάνω στα περιβαλλοντικά ζητήματα, αλλά και ο ρόλος του ίδιου του κράτους πάνω στα εν λόγω θέματα. Στόχος της συζήτησης είναι η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού στη σημασία της ανθρώπινης επίδρασης στο και των αρνητικών επιπτώσεων που μπορεί αυτή να έχει, ενώ παράλληλα θα αναφερθούν εναλλακτικοί τρόποι ανάπτυξης ώστε να διαφυλαχθεί η περιβαλλοντική κληρονομιά.
Στη ζωντανή συζήτηση θα συμμετάσχουν οι Βασιλική Αναστάση (Λειτουργός Περιβαλλοντικής Πολιτικής, BirdLife Cyprus), Λεύκιος Σεργίδης (Εκτελεστικός Διευθυντής του Terra Cypria), Ευφροσύνη Αντωνίου (Συντονίστρια Προγραμμάτων, Φίλοι της Γης Κύπρου) και Δρ. Μιχάλης Λοϊζίδης (Χημικός Μηχανικός / Μηχανικός Περιβάλλοντος, ΑΚΤΗ Κέντρο Μελετών και Έρευνας). Συντονίζει ο βιολόγος Δρ. Κωνσταντίνος Κουνναμάς.


Την συζήτηση μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω των σελίδων των ΟΝΕΚ/Κέντρων Πληροφόρησης Νέων στο Facebook και όλα τα επεισόδια του #YouthCast μπορείτε να τα βρείτε στο κανάλι του στο Spotify.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: «Έπεσε η αυλαία» στην υπόθεση των πολιτογραφήσεων - Αθωώθηκαν Τζιοβάνης και Συλλούρης

LIVE: «Έπεσε η αυλαία» στην υπόθεση των πολιτογραφήσεων - Αθωώθηκαν Τζιοβάνης και Συλλούρης

«Πέφτει η αυλαία» σήμερα στην πολύκροτη ποινική υπόθεση για το πρόγραμμα για κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων ξένων επενδυτών που συνδέεται με το ρεπορτάζ του Al Jazeera, στη βάση και του πορίσματος που ετοίμασε η Επιτροπή Μύρωνα Νικολάτου. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ανακοινώνει την απόφασή του για την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων, πρώην Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη και πρώην βουλευτή και επιχειρηματία Χριστάκη Τζιοβάνη, σε μια διαδικασία που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Δείτε όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE