ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Ταβέρνες, εστιατόρια και καφέ - Καθιστοί, μάσκες, ναργιλές και Safepass

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Ταβέρνες, εστιατόρια και καφέ - Καθιστοί, μάσκες, ναργιλές και Safepass

Αυστηρό μπορεί να χαρακτηριστεί το πρωτόκολλο που αφορά την επαναλειτουργία των εσωτερικών χώρων αφού παρά το άνοιγμα οι πρόνοιες και τα απαγορευτικά... περισσεύουν.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως συμβουλευτική επιστημονική ομάδα αλλά και Υπουργείο Υγείας θεωρούν πως η μετάδοση σε κλειστούς χώρους γίνεται πολύ ευκολότερα και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό εξ ου και το πρωτόκολλο που παρουσιάστηκε μαρτυρά του λόγου το αληθές.

Η χρήση της  μάσκας επιβάλλεται κατά την προσέλευση  σε ένα χώρο αναψυχής αλλά και κατά την όποια μετακίνηση τους εντός του  χώρου  αλλά και κατά την αποχώρηση του θαμώνα όπως αναφέρεται ρητά ενώ εντός των εσωτερικών χώρων τα πρόσωπα ηλικίας 12 ετών και άνω κατέχουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19 τουλάχιστον με τη μία δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων μετά την ημερομηνία εμβολιασμού, είτε αποδεικτικό στοιχείο αποδέσμευσης στις περιπτώσεις προσώπων που νόσησαν από την ασθένεια του COVID-19 και νοουμένου ότι δεν έχει παρέλθει διάστημα έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης.

Ορίζονται τα 2 τ.μ. ανά άτομο για όλους τους χώρους π.χ εάν ένας χώρος εστίασης  διαθέτει 400 τ.μ. σε εξωτερικό/εσωτερικό χώρο θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μέχρι 200 άτομα νοουμένου ότι η χωροθέτηση των τραπεζιών όπως περιγράφεται πιο κάτω επιτρέπει τον αριθμό αυτό.

Υποχρεωτική εξυπηρέτηση αποκλειστικά σε τραπεζοκαθίσματα (μόνο καθήμενοι). Μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι 8 άτομα.

Αρκετός ντόρος έχει δημιουργηθεί και γύρω από το... απαγορευτικό που αφορούσε τη χρήση ναργιλέ με αρκετούς ‘φαν’ της συγκεκριμένης συνήθειας να ζητούν την άρση του. Πλέον υπήρξε μια σχετική διαφοροποίηση στις επικείμενες χαλαρώσεις που όμως αφορά αποκλειστικά την ατομική του χρήση και φυσικά μόνο σε ότι αφορά τους εξωτερικούς χώρους των υποστατικών.

Επιτρέπεται η παροχή και η χρήση ναργιλέ σε εξωτερικούς χώρους εστίασης ως αυτοί ορίζονται στον περί της Υγείας (Έλεγχος του Καπνίσματος) Νόμου του 2017 υπό τους ακόλουθους όρους.

  1. Το σερβίρισμα του ναργιλέ θα είναι αυστηρά ατομικό. Θα απαγορεύεται ρητά να μοιράζεται κάποιος τον ναργιλέ του με οποιοδήποτε άλλο άτομο στην παρέα του.
  1. Η ετοιμασία του ναργιλέ θα γίνεται από τον ειδικό σε ξεχωριστή συσκευή ναργιλέ με δικό του λάστιχο και ακολούθως θα τοποθετείται το έτοιμο μπολ με τον καπνό και τα κάρβουνα στον ναργιλέ του πελάτη.
  1. Όλα τα εσωτερικά μέρη του ναργιλέ και το λάστιχο θα απολυμαίνονται διεξοδικά με εξειδικευμένες μηχανές ατμού πριν και μετά την οποιαδήποτε χρήση (ευθύνη προμήθειας μηχανής σε κατάστημα πάροχο υπηρεσίας).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top