Στην Αθήνα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Κρίσιμες επαφές με Μητσοτάκη και Βέμπερ
Σε τροχιά σημαντικών διπλωματικών επαφών εισέρχεται η Λευκωσία, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, να μεταβαίνει αύριο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία, o αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Μαΐου 2021, έφτασε τα 31.287 πρόσωπα, παρουσιάζοντας αύξηση 1.683 προσώπων ή 5,7% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2020.
Η αύξηση αποδίδεται κυρίως στους τομείς του εμπορίου (αύξηση 840), των κατασκευών (αύξηση 762), των επαγγελματικών, επιστημονικών και τεχνικών δραστηριοτήτων (αύξηση 327), της μεταποίησης (αύξηση 302), της εκπαίδευσης (αύξηση 290) και των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας (αύξηση 997).
Με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις, τα οποία δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Μάιο 2021 μειώθηκε στα 33.816 πρόσωπα σε σύγκριση με 34.074 τον προηγούμενο μήνα. Πρόκειται για τον τρίτο συνεχόμενο μήνα στον οποίο καταγράφεται μείωση βάσει των εποχικά διορθωμένων στοιχείων.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




