Καραγιάννης."/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Εμβολιασμός ανηλίκων και νέο κύμα το φθινόπωρο – Το ποσοστό ανοσίας που θα πετάξουμε την μάσκα – ΒΙΝΤΕΟ

07.06.2021
09:42
Κορωνοϊός

Σίγουρα θα υπάρξουν εξάρσεις κρουσμάτων στο επόμενο διάστημα, δήλωσε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Φιλοξενούμενος στην πρωινή εκπομπή του Alpha, ο Δρ. Καραγιάννης ανέφερε ότι δεν μπορεί να προβλέψει κανείς από τώρα αν το ερχόμενο φθινόπωρο θα υπάρξει νέο κύμα πανδημίας.

«Όχι διότι θα διακινείται ο ιός μόνο στη χώρα μας αλλά και στο γεγονός ότι αρκετές χώρες δεν θα έχουν προχωρήσει με την εμβολιαστική κάλυψη. Ο ιός θα προχωρά σε αυτές τις χώρες, θα μεταλλάσσεται και εκείνο που όλοι φοβόμαστε είναι να είναι να μην υπάρχει κάποιο στέλεχος που θα είναι ανθεκτικό στα εμβόλια», δήλωσε.

«Είναι ανάγκη να είμαστε προσεκτικοί ακόμη και να μην ξεχάσουμε τα μέτρα προστασίας ιδιαίτερα όταν ανοίξουν στις 10 Ιουνίου τα νυχτερινά κέντρα. Έχουμε σχεδόν επανέλθει στην κανονικότητα, θεωρώ ότι η εμβολιαστική κάλυψη θα μας θωρακίσει από την άλλη πλευρά από την άλλη θα υπάρχει ένα 30-35% του πληθυσμού που να μην έχει εμβολιαστεί. Αρκετά άτομα σε αυτό το ποσοστό θα είναι παιδιά. Επομένως οι ενήλικες θα είναι μικρός ο αριθμός που δεν θα έχει εμβολιαστεί. Η ανησυχία είναι στα μεταλλαγμένα στελέχη», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό ανηλίκων, το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας είπε: «Θεωρώ ότι σε κάποιο στάδιο θα συζητηθεί και φυσικά υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί από τους γονείς και είναι αυτό που έχουμε λάβει υπόψη. Σε άλλες χώρες της Ευρώπης και μάλιστα η Ιταλία χθες άρχισε τους εμβολιασμούς από 12 μέχρι 16 ετών. Ίσως κάποιοι γονείς να θέλουν να έρθουν τα κλασσικά εμβ΄λια, αυτά με τον αδρανοποιημένο ιό, επομένως έχουμε χρόνο μέχρι το Σεπτέμβριο να παρθεί η υπόθεση»

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: