ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πότε και για ποιούς καταργείται η χρήση μάσκας - Το επόμενο βήμα των χαλαρώσεων

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πότε και για ποιούς καταργείται η χρήση μάσκας - Το επόμενο βήμα των χαλαρώσεων

Παρά την ανησυχία για τον ερχομό του επόμενου κύματος χαλαρώσεις και διευκολύνσεις -ακόμη και έκτακτες- συνεχίζουν να αποτελούν τα σκαλοπάτια της αποκλιμάκωσης των μέτρων.

Η χώρα μας βρίσκεται πλέον σε στάδιο προσπάθειας ολικής επαναφοράς, σωρεία αυστηρών περιοριστικών μέτρων έχουν ήδη αρθεί με τη ρουτίνα και την καθημερινότητα να προσεγγίζει σε αρκετά σημεία την -προ πανδημίας- κανονικότητα. 

Όπως έχει άλλωστε ήδη εξαγγελθεί οι χαλαρώσεις που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ έχουν ορίζοντα το τέλος Ιουνίου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην επιστημονική συμβουλευτική ομάδα αλλά και φυσικά το Υπουργείο Υγείας να έχουν μεγαλύτερο και ασφαλέστερο δείγμα της εικόνας μας. 

Παρά το γεγονός πως ακόμη και ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας κύριος Κωνσταντίνος Τσιούτης ανέφερε σε δηλώσεις του πως η ινδική μετάλλαξη (γνωστή ως ΔΕΛΤΑ) βρίσκεται ήδη στην κοινότητα, κάτι τέτοιο δε φαίνεται -τουλάχιστον στο παρόν στάδιο- να επηρεάζει αρνητικά τους δείκτες. 

Τα επιβεβαιωμένα ημερήσια περιστατικά έχουν σταθεροποιηθεί ενώ τα νοσηλευτήρια έχουν ανακουφιστεί αρκετά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες διαχέοντας αέρα ασφάλειας και αισιοδοξίας. Το επόμενο βήμα της ενδεχόμενης αποκλιμάκωσης αφορά ένα ζήτημα το οποίο έχει συζητηθεί κατά κόρον το τελευταίο διάστημα. 

Αυτό αφορά την κατάργηση της χρήσης μάσκας -σε πρώτη φάση σε εξωτερικούς χώρους- κάτι που αποτυπώνεται και από το μοτίβο που έχουν ακολουθήσει αρκετές χώρες που βρίσκονται σε παράλληλη κατάσταση με την Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline κάτι τέτοιο αναμένεται να επικυρωθεί στο τέλος του μήνα αφού αφενός αναμένεται η εμβολιαστική κάλυψη να ξεπεράσει το διαβόητο 65% και αφετέρου οι ειδικοί προτίμησαν να δώσουν χρόνο φοβούμενοι νέο πισωγύρισμα. 

Υπάρχουν περιπτώσεις που αποφασίστηκε η κατάργηση της χρήσης μάσκας ΜΟΝΟ για άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ενώ υπάρχουν και αντίστοιχες που το μέτρο ίσχυσε για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως. Η χώρα μας πιθανότατα βρίσκεται στο δεύτερο σενάριο αφού θεωρείται πρακτικά αδύνατος ο έλεγχος σε τόσο μεγάλη κλίμακα. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top