ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί αγώνες: Ανοικτό το ενδεχόμενο για Αγώνες κεκλεισμένων των θυρών

Ολυμπιακοί αγώνες: Ανοικτό το ενδεχόμενο για Αγώνες κεκλεισμένων των θυρών

Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, προειδοποίησε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, μπορεί να διεξαχθούν «κεκλεισμένων των θυρών», καθώς οι ιαπωνικές αρχές ανησυχούν για την τρέχουσα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, στην πρωτεύουσα.

Είναι πιθανό να μην υπάρχουν θεατές στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα αρχίσουν στις 23 Ιουλίου, επεσήμανε ο Σούγκα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Θα ενεργήσουμε με ασφάλεια για την ασφάλεια του ιαπωνικού λαού, ως κορυφαία προτεραιότητα».

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων είχαν αποφασίσει τον Ιούνιο να επιτρέψουν την παρουσία φιλάθλων που διαμένουν στην Ιαπωνία, αλλά στο 50% των δυνατοτήτων υποδοχής κάθε Ολυμπιακού χώρου και με ανώτατο όριο 10.000 άτομα.

Ωστόσο, οι διοργανωτές και οι ιαπωνικές αρχές είχαν ήδη προειδοποιήσει ότι οι περιορισμοί αυτοί θα μπορούσαν να ενισχυθούν περαιτέρω εάν η κατάσταση επιδεινωθεί ξανά.

Οι θεατές θα μπορούσαν να αποκλειστούν από ορισμένα αθλήματα, που διεξάγονται το βράδυ ή σε μεγάλους χώρους, έγραψε σήμερα (2/7) η ιαπωνική εφημερίδα «Yomiuri».

Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση των πέντε εμπλεκομένων φορέων (σ.σ. η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Παραολυμπιακή Επιτροπή, η ιαπωνική κυβέρνηση, οι τοπικές αρχές στο Τόκιο και η ιαπωνική οργανωτική επιτροπή), όπως δήλωσε η υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων, Ταμάγιο Μαρουκάουα. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Nippon», αυτή η σύνοδος κορυφής θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη.

Όπως είναι γνωστό, η ιαπωνική Κυβέρνηση σκοπεύει να επεκτείνει τα περιοριστικά μέτρα στο Τόκιο από δύο σε τέσσερις εβδομάδες, καθώς η επέκταση αυτών των μέτρων είναι «αναπόφευκτη», όπως ανέφερε πηγή προσκείμενη στην οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων στον «Nippon TV».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top