ΔΙΕΘΝΗ

Φόβοι για τουλάχιστον 2 νεκρούς και 20 αγνοούμενους από τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στην Ιαπωνία

Φόβοι για τουλάχιστον 2 νεκρούς και 20 αγνοούμενους από τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στην Ιαπωνία

Οι αρχές της Ιαπωνίας εκφράζουν φόβους ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα, μετά τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές, οι οποίες έπληξαν την πόλη Ατάμι, στα κεντρικά της χώρας, όπου περίπου 20 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.


Ο Πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα, ο οποίος συγκάλεσε μια ειδική ομάδα διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων για να αντιμετωπίσει την κρίση, ζήτησε από τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.

"Ενδέχεται να σημειωθούν νέες σφοδρές βροχοπτώσεις και πρέπει να επιδείξουμε τη μέγιστη προσοχή", είπε ο Σούγκα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής παρέμβασής του. Δύο άνθρωποι βρέθηκαν έχοντας υποστεί καρδιακή ανακοπή στο Ατάμι, σε απόσταση 90 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Τόκιο και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανέφερε το NHK.

Το ιαπωνικό δίκτυο μετέδωσε πλάνα, όπου διακρίνονται σπίτια που έχουν καταρρεύσει ή έχουν μισο-βυθιστεί κάτω από τα λασπόνερα, τα οποία κατέκλυσαν την πόλη μαζί με συντρίμμια.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται αυτοκίνητα που έχουν καλυφθεί από το νερό. Ο στρατός της Ιαπωνίας έστειλε ομάδες διάσωσης στην πόλη, όπου περίπου 80 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους, σύμφωνα με το NHK.

Περίπου 2.830 νοικοκυριά έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι, όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία ηλεκτροδότησης Tokyo Electric Power.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top