ΔΙΕΘΝΗ

Κοντά στις 30.000 τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο, πάνω από 30 οι θάνατοι

Κοντά στις 30.000 τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο, πάνω από 30 οι θάνατοι

Στα 28.773 ανήλθαν τα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις ημερήσιες αυξήσεις να συνεχίζουν να κινούνται σε επίπεδα τελών Ιανουαρίου.

Η αύξηση σε κυλιόμενη επταήμερη βάση είναι της τάξης του 49%.

Για πρώτη φορά από τις 24 Απριλίου καταγράφηκαν και περισσότεροι από 30 θάνατοι λόγω Covid σε ένα 24ωρο, συγκεκριμένα 37.


Η αύξηση των θυμάτων το τελευταίο επταήμερο φτάνει το 20,3%.

Ανοδικά κινούνται και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Πλέον οι νοσηλευόμενοι φορείς Covid είναι 2.140, δηλαδή αυξημένοι κατά 29% στο επταήμερο αν και ακόμα πολύ χαμηλότερα από τον αριθμό των περίπου 15.000 ασθενών κορωνοϊού που βρίσκονταν σε νοσοκομείο την προηγούμενη περίοδο με αντίστοιχο αριθμό κρουσμάτων, δηλαδή τον Ιανουάριο.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σχεδόν όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας θα αρθούν στις 19 Ιουλίου, περιλαμβανομένων των υποχρεώσεων τήρησης αποστάσεων και χρήσης μάσκας.

Ο κ. Τζόνσον επικαλέστηκε για την απόφασή του τη διάρρηξη της σύνδεσης των κρουσμάτων με τις νοσηλείες λόγω των εμβολίων.

Πλήρως εμβολιασμένοι είναι πλέον σχεδόν 33,9 εκ. πολίτες στο Ην. Βασίλειο, δηλαδή το 64,3% των ενηλίκων. Την προστασία της πρώτης δόσης έχουν 45,4 εκ. ενήλικοι κάτοικοι της χώρας, δηλαδή το 86,2% αυτών.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top