ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Βουλή ψήφισε επέκταση εξουσιών της Υπουργού Εργασίας για αντιμετώπιση της πανδημίας

Η Βουλή ψήφισε επέκταση εξουσιών της Υπουργού Εργασίας για αντιμετώπιση της πανδημίας

Η Βουλή ψήφισε ομόφωνα νόμο που τέθηκε ενώπιον της Ολομέλειας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και επεκτείνει εξουσίες της Υπουργού Εργασίας μέχρι 31 Οκτωβρίου στο πλαίσιο αντιμετώπισης του ιού COVID 19.

 
Σκοπός του είναι η τροποποίηση του βασικού νόμου, αναφορικά με τη διαχείριση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που προκύπτει λόγω της πανδημίας του ιού COVID 19. Προς τον σκοπό αυτό, οι προσωρινές εξουσίες που παρέχονται στην Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για να αποφασίζει άμεσα για ορισμένα θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπως το ειδικό επίδομα ασθενείας, την ειδική άδεια και το ειδικό ανεργιακό επίδομα, που αποσκοπούν στην καλύτερη διαχείριση της πανδημίας, επεκτείνονται μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2021, ούτως ώστε, εάν παραστεί ανάγκη, να υπάρχει η δυνατότητα διαχείρισης της οποιασδήποτε ανάγκης παρουσιαστεί λόγω της πανδημίας.
 
Το προτεινόμενο νομοσχέδιο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρία του, ημερομηνίας 7.07.2021, μετά από Πρόταση της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
 
 Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου ανέφερε ότι το κόμμα του γίνεται καθημερινά αποδέκτης παραπόνων όσον αφορά τα επιδόματα από τις περασμένες περιόδους του κορωνοϊού και άλλα επιδόματα, τα οποία καθυστερούν και είπε ότι ίσως το Υπουργείο θα πρέπει να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό.
 
Παράλληλα ανέφερε ότι ενέγραψε στο κεφάλαιο Δ  προς συζήτηση θέμα για τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top