ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τραβάνε τα μαλλιά τους στην ιχνηλάτηση - Γαμπροί, νύφες και πεθερές θετικοί με αμέτρητες επαφές

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τραβάνε τα μαλλιά τους στην ιχνηλάτηση - Γαμπροί, νύφες και πεθερές θετικοί με αμέτρητες επαφές

Με την εκκίνηση της έξαρσης και την απαρχή του τέταρτου κύματος έχει αναφερθεί πως μία από τις κυριότερες εστίες μετάδοσης είναι τα γαμήλια πάρτυ και δεξιώσεις.

Αυτό φέρεται να επιβεβαιώνεται και από πληροφορίες που λαμβάνουμε μέσω της μονάδας ιχνηλάτησης αφού δημιουργείται αλαλούμ από συρροές κρουσμάτων και αλυσίδες που σχετίζονται με παρόμοιες εκδηλώσεις. 

Αρχικά, οποιοσδήποτε έχει παραστεί σε παρόμοια εκδήλωση ή τελετή το τελευταίο διάστημα -ή έστω κάνοντας μια περιήγηση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- μπορεί να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι πως ιδιαίτερα σε ότι αφορά το γλέντι, τη μουσική και το χορό οι γάμοι μοιάζουν να έχουν επιστρέψει στην προ-κορωνοιού μορφή τους. 

Από μόνη της η παρουσία πίστας, οι ιδιαίτερα λιγοστοί -εώς καθόλου- έλεγχοι αλλά και η κατάσταση ευθυμίας (λογικό και επόμενο) λόγω του χαρμόσυνου γεγονότος δημιουργούν μία ατμόσφαιρα διασκέδασης, εκμηδενίζοντας τα υποτυπώδη μέτρα αποστασιοποίησης και αυτοπροστασίας. Ο μεγάλος αριθμός ατόμων που παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις αλλά και η όποια καθυστέρηση παρατηρηθεί στον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος σε συνάρτηση με την απόκρυψη -είτε επίτηδες είτε λόγω αμέλειας- των στενών επαφών- δημιουργεί ένα άνευ προηγουμένου πονοκέφαλο στη μονάδα ιχνηλάτησης. 

Το ζήτημα αυτό διογκώνεται από τη στιγμή που η αυξημένη διασπορά στην κοινότητα και ο μη-έγκαιρος εντοπισμός των επαφών έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορούν να προβλεφθούν τα 'παρακλάδια' της αλυσίδας, ενώ η αδυναμία ενημέρωσης αφήνει φορείς του ιού να περιφέρονται ανεξέλεγκτα μεταδίδοντας στην κοινότητα. 

Αποτελεί δυσεπίλυτο γρίφο για όλους τους εμπλεκόμενους ο τρόπος που μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση αφού παρά την -θεωρητικά- αναγκαστική προσκόμιση Safepass για παρουσία σε παρόμοιους χώρους ή εκδηλώσεις η απουσία ελέγχων φέρεται να δημιουργεί μία έξτρα χαλάρωση με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο. 

Η Κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι δε θέλει να προβεί σε οποιαδήποτε αναστολή λειτουργίας επιχείρησης ή κλάδου, ενώ είναι πλέον σαφές πως δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για να προχωρήσουμε σε αυστηρότερα μέτρα ή επαναφορά πρότερων περιορισμών. 

Μοναδικό πλέον όπλο, πέραν της αυστηροποίησης που στοχεύουν σε συγκεκριμένους χώρους και τομείς είναι το 'στοίχημα' της ένταξης στο εμβολιαστικό πλάνο έστω μίας μερίδας ατόμων που για τον Α ή Β λόγο αποφάσισαν να απέχουν από αυτό με σκοπό τη δημιουργία ισχυρότερου τείχους ανοσίας και ελαχιστοποίηση του χώρου που υπάρχει για να 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top