ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ρουτίνας» η παράνομη επίσκεψη της αντιπροσωπείας της πρεσβείας του Πακιστάν στην Τουρκία, λέει το «υπεξ»

«Ρουτίνας» η παράνομη επίσκεψη της αντιπροσωπείας της πρεσβείας του Πακιστάν στην Τουρκία, λέει το «υπεξ»

Ως «επίσκεψη ρουτίνας» χαρακτήρισε το «υπουργείο εξωτερικών» την παράνομη επίσκεψη που πραγματοποιεί αυτή την βδομάδα στα κατεχόμενα αντιπροσωπεία της Πρεσβείας του Πακιστάν στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με την «Κίπρις Πόστασι», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η επίσκεψη της πακιστανικής αντιπροσωπείας στα κατεχόμενα αρχίζει σήμερα και αναφέρεται ότι «υπάρχουν στενές σχέσεις που στηρίζονται σε ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς ανάμεσα στο αδελφό Πακιστάν και την χώρα μας. Χάρη σε αυτή την παραδειγματική σχέση, είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολίτες του Πακιστάν που έρχονται να σπουδάσουν και να εργαστούν στην χώρα μας», όπως αναφέρεται στα κατεχόμενα.

«Η Πρεσβεία του Πακιστάν στην Άγκυρα παρέχει προξενικές υπηρεσίες τακτικά στους πολίτες της που ζουν με ηρεμία στην χώρα μας. Με σκοπό να μπορούν να παρέχονται χωρίς ελλείψεις οι προξενικές υπηρεσίες, προξενικοί αξιωματούχοι, σε διαβούλευση με το υπουργείο μας, πραγματοποιούν ταξίδια στην χώρα μας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Θεωρείται χρήσιμο να αναφερθεί ότι με αυτό τον σκοπό πραγματοποιείται και η παρούσα επίσκεψη των αξιωματούχων της Πρεσβείας του Πακιστάν, όπως και προηγουμένως», αναφέρει το «υπεξ».

Στο μεταξύ, στο ίδιο θέμα αναφέρεται και δημοσίευμα στην εφημερίδα «Γκιουνές» και υπό τον τίτλο «Θα εντατικοποιηθούν οι επαφές αδελφών χωρών με την ΤΔΒΚ» και γράφει ότι με την ανακοίνωση εκ μέρους της Πρεσβείας του Πακιστάν στην Άγκυρα ότι μια ομάδα από το προξενείο θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσημη επίσκεψη στα κατεχόμενα, ήρθε ξανά στην μνήμη το θέμα της «αναγνώρισης της τδβκ εκ μέρους πέντε χωρών» που είχε ανακινηθεί μετά την εκλογή του Ερσίν Τατάρ.

«Διπλωματικές πηγές» χαρακτήρισαν αξιοπρόσεχτο γεγονός την επίσκεψη της πακιστανικής αντιπροσωπείας πριν από την επίσκεψη του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν στις 20 Ιουλίου. Από την άλλη, αναφέρεται, αναμένεται ότι οι αδελφές με την Τουρκία χώρες Αζερμπαϊτζάν, Πακιστάν, Λιβύη, Μπαγκλαντές και Γκάμπια θα εντατικοποιήσουν τις επαφές τους με την «τδβκ».

«Η τριήμερη επίσκεψη της προξενικής ομάδας της πρεσβείας του Πακιστάν στην Άγκυρα στην ΤΔΒΚ αξιολογείται ως προπομπός νέων θερμών εξελίξεων στην γραμμή Πακιστάν – Τουρκία, ΤΔΒΚ-Πακιστάν», προσθέτει η εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν «πραγματικότητες» που ενδιαφέρουν την «ΤΔΒΚ» εκτός της πολιτικής αναγνώρισης, σε αντίθεση με την προσέγγιση όσων βλέπουν συγκρατημένα ή απορρίπτουν τέτοιου είδους βήματα» σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Επικεφαλής αυτών βρίσκονται οι εμπορικές και οικονομικές δυνατότητες», σημειώνει το δημοσίευμα και προσθέτει ότι έστω και αν δεν βρίσκονται εντός του διεθνούς δικαίου τα κατεχόμενα και δεν αναγνωρίζονται από καμία μουσουλμανική χώρα, πιθανές συνεργασίες σε θέματα τελωνείων, επιπρόσθετα με εμπορικές συνεργασίες που θα κάνει με τέτοιου είδους βήματα, θα της αποφέρουν δυνατότητες εκτός από την αναγνώριση.

ΚΥΠΕ-ΓΤΠ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top