ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Επίσημη πρώτη για τους 'walk-in' εμβολιασμούς σήμερα (15/7) - Αυτά είναι τα κέντρα

Επίσημη πρώτη για τους 'walk-in' εμβολιασμούς σήμερα (15/7) - Αυτά είναι τα κέντρα

Διευκολύνεται η πρόσβαση των πολιτών για εμβολιασμό μέσω των κέντρων “walk-in”

Σήμερα, Πέμπτη (15/7) τίθενται σε λειτουργία τα εμβολιαστικά  κέντρων “walk-in” με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών για την πρόσβασή τους στον εμβολιασμό. Τα κέντρα “walk-in” αποτελούν πρακτική που εφαρμόζεται ήδη σε άλλες χώρες του εξωτερικού και στοχεύουν στην ενίσχυση της προσπάθειας για εμβολιασμό.

Στην Κύπρο, τα εν λόγω κέντρα λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες και θα στεγάζονται στα υφιστάμενα Εμβολιαστικά Κέντρα, με σκοπό να εξυπηρετούν πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν, αλλά δεν έχουν προγραμματίσει εκ των προτέρων ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού.

Προς το παρόν, στα κέντρα “walk-in” θα μπορούν να εμβολιάζονται άτομα που είναι δικαιούχοι του ΓεΣΥ με πιθανή επέκταση μελλοντικά για κάλυψη και των μη δικαιούχων ή των μη συμβεβλημένων με το ΓεΣΥ. Οι εμβολιασμοί θα αφορούν νέους εμβολιασμούς, δηλαδή άτομα που θα εμβολιαστούν με την 1η δόση του εμβολίου και όχι εμβολιασμό με τη 2η δόση και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την προσέλευση των πολιτών (πρακτική “first-come, first-served”).

Συγκεκριμένα, στα κέντρα “walk-in” θα χορηγείται προς το παρόν το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, στις ακόλουθες τοποθεσίες:

Επαρχία Λευκωσίας: Κέντρο Υγείας Λατσιών
Επαρχία Λεμεσού: Κέντρο Υγείας Λινόπετρας
Επαρχία Λάρνακας: Λιμάνι
Επαρχία Πάφου: Γενικό Νοσοκομείο Πάφου
Επαρχία Αμμοχώστου: Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου


Υπογραμμίζεται ότι τα ραντεβού των ατόμων που έχουν προγραμματιστεί μέσω της Πύλης Εμβολιασμού δεν επηρεάζονται και θα διεκπεραιώνονται κανονικά στο Εμβολιαστικό Κέντρο, την ημέρα και την ώρα που διευθετήθηκαν από τον κάθε δικαιούχο.

Τονίζεται ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top