ΦΙΛΟΖΩΟΙ

Βίβιαν Κανάρη -Μπήκε σε περιπέτειες όταν «μπούκαρε» στο όχημα ποδοσφαιριστή για να σώσει μία ζωή

Βίβιαν Κανάρη -Μπήκε σε περιπέτειες  όταν «μπούκαρε» στο όχημα ποδοσφαιριστή για να σώσει μία ζωή

Δεν δίστασε καθόλου να ανοίξει ένα ξένο αυτοκίνητο, προκειμένου να σώσει ένα σκυλί που ήταν κλειδωμένο μέσα στο όχημα για περισσότερο από δύο ώρες και ψηνόταν στη ζέστη του μεσημεριού. Το σκυλί άφησαν μέσα οι ιδιοκτήτες του, μάλλον για να κάνουν την βόλτα τους στα μαγαζιά.

Η παρουσιάστρια του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του ΡΙΚ, είναι γνωστή φιλόζωη, αφού η αγάπη της για τα ζώα, δεν περιορίζεται μόνο στα δικά της σκυλιά, αλλά και σε τετράποδα που είτε εγκαταλείπονται στους δρόμους, είτε υπόκεινται σε κακοποίηση.

 Έχει μάλιστα συμμετάσχει ξανά στο παρελθόν σε «αποστολές» διάσωσης.

Σήμερα όμως υπερέβη τον εαυτό της, όταν βγαίνοντας από γνωστό πολυκατάστημα της Λευκωσίας, αντίκρισε ένα γαλλικό μπουλντόκ σε αυτοκίνητο να προσπαθεί να βγάλει λαχανιασμένο τη μουσούδα του από το παράθυρο για να αναπνεύσει, την ώρα που ο ήλιος έξω έκαιγε στους 32 βαθμούς κελσίου.

Η Βίβιαν αντιλήφθηκε αμέσως ότι η ζωή του σκυλιού βρισκόταν σε κίνδυνο και αφού έψαξε ανεπιτυχώς για να βρει τους ιδιοκτήτες του οχήματος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την αστυνομία, ζητώντας τη βοήθεια τους για τον εντοπισμό του, από τις πινακίδες εγγραφής του οχήματος.

Περαστική γυναίκα, η οποία είδε τις απέλπιδες προσπάθειες που κατέβαλε η παρουσιάστρια, την ενημέρωσε ότι είχε δει ένα ζευγάρι να κατεβαίνει από το αυτοκίνητο πριν από δύο ώρες!

Λίγα λεπτά αργότερα, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την Βίβιαν ότι εντόπισαν τον αδελφό του ιδιοκτήτη του οχήματος, στο όνομα του οποίου ήταν εγγεγραμμένο, ενημερώνοντας τον για το περιστατικό.

Όπως τους ανέφερε, θα επικοινωνούσε με τον αδελφό του για να του πει να κατέβει κάτω να πάρει τον σκύλο του.

Η παρουσιάστρια, μαζί με τη γυναίκα που βρέθηκε εκεί, έριχναν νερό στο σκυλί για να μην πάθει θερμοπληξία, εντούτοις το τετράποδο όσο περνούσαν τα λεπτά, άρχισε να παρουσιάζει τάσεις λιποθυμίας και δυσκολία στην αναπνοή.

Εκεί ήταν που η Βίβιαν μη έχοντας άλλη επιλογή, άρπαξε το σκυλί από το αυτοκίνητο, τηλεφώνησε στον κτηνίατρο της, ενημερώνοντας τον ότι επρόκειτο να τον επισκεφθεί μαζί με το παραμελημένο ζωντανό, εξηγώντας του ταυτόχρονα τα συμπτώματα που παρουσίαζε.

Παράλληλα τηλεφώνησε εκ νέου στην αστυνομία, προκειμένου να τους αναφέρει ότι πήρε μαζί της το σκυλί και ξεκίνησε για την κτηνιατρική κλινική, αφού ο ιδιοκτήτης του δεν είχε εμφανιστεί ακόμη.

Με την άφιξη της στο κτηνιατρείο το τετράποδο τοποθετήθηκε στον πάγο, ενώ το θερμόμετρο έδειξε ότι η θερμοκρασία του ανέβηκε στους 42 βαθμούς.

Όπως την ενημέρωσε και ο ίδιος ο γιατρός κατάφεραν να σώσουν το σκυλί στο παρά πέντε, αφού λίγα λεπτά ακόμη να αργούσε θα πέθαινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης του οχήματος είναι γνωστός ποδοσφαιριστής που παίζει σε ομάδα δεύτερης κατηγορίας.

Τόσο εύκολα μπορεί να πάθει θερμοπληξία ένας σκύλος

Ο άνθρωπος «δροσίζεται» μέσω του ιδρώτα. Το σώμα αποβάλλει τον ιδρώτα μέσω των ιδρωτοποιών αδένων, ο οποίος έπειτα εξατμίζεται και το σώμα δροσίζεται.

Ενώ το δέρμα του ανθρώπου είναι καλυμμένο με τους αδένες αυτούς, στην περίπτωση των σκύλων, ιδρωτοποιοί αδένες υπάρχουν μόνο στις πατούσες και έτσι δεν βοηθούν ιδιαίτερα στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Οι σκύλοι βασίζονται περισσότερο στο λαχάνιασμα για να δροσιστούν. Με τον όρο λαχάνιασμα, εννοούμε γρήγορες και μικρές αναπνοές κατά τις οποίες ο σκύλος έχει ανοιχτό το στόμα και τη γλώσσα του έξω. Με τον τρόπο αυτό, έχουμε αυξημένη ροή αέρα στην αναπνευστική οδό.

Ο αέρας αυτός περνά πάνω από υγρές επιφάνειες στην αναπνευστική οδό, έχουμε εξάτμιση και η θερμοκρασία του οργανισμού πέφτει.

Αν και το λαχάνιασμα είναι πλέον αποτελεσματικότερο από τους ελάχιστους ιδρωτοποιούς αδένες στο σκύλο, εντούτοις δεν είναι τόσο αποτελεσματικό ώστε να διασφαλίζει την προστασία από τις ψηλές θερμοκρασίες.

Είναι λοιπόν σημαντικό να γνωρίζουμε ότι εύκολα μπορεί το τετράποδο μας να υποστεί θερμοπληξία, ειδικά όταν τον αφήνουμε κλεισμένο σε ένα αυτοκίνητο, όταν ο ήλιος καίει, αφού μπορεί να πάθει σπασμούς, να κάνει εμετούς και τελικά να πεθάνει.

Φανταστείτε το μαρτύριο που περνάει, ψάχνοντας για αέρα κατά τη διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας.

Στο χέρι μας να είναι λοιπόν να  προστατεύσουμε τους σκύλους μας από τον ήλιο και τη ζέστη του καλοκαιριού.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top