ΠΑΡΑ-THEMA

Ο Νουρής, «το καβαλημένο καλάμι» και το ΥΠΕΣ στον αυτόματο πιλότο - Χωρίζουν οικογένεια διάσημου κομμωτή

Ο Νουρής, «το καβαλημένο καλάμι» και το ΥΠΕΣ στον αυτόματο πιλότο - Χωρίζουν οικογένεια διάσημου κομμωτή

Σκηνικά… απείρου κάλλους λαμβάνουν χώρα στην Κύπρο, με πρωταγωνιστές τον Υπουργό Εσωτερικών, το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης και στο βάθος τον παγκοσμίου φήμης κομμωτή, Mounir.

Όπως πληροφορούμαστε από καλά γνωρίζοντες, ο κύριος Νουρής, έχει απομακρυνθεί από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απλοί πολίτες, ζει σ ένα δικό του κόσμο που απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα και σίγουρα δεν αντιμετωπίζει με τη δέουσα σημασία τα θέματα που αφορούν στο Υπουργείο, του οποίου προΐσταται.

Λέγεται δε, πως είναι πιο εφικτό να καταφέρει να επικοινωνήσει κάποιος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρά με τον υφιστάμενο του Υπουργό. 

Το Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο, όπως επίσης και το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, με αποτέλεσμα το κράτος, αντί να προσφέρει στους πολίτες, τους αναγκάζει να υπομένουν σε μαρτύρια, που σίγουρα δεν τιμούν την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο διάσημος ανά τον κόσμο κομμωτής, Mounir, αντιμετωπίζει μία από τις πιο δύσκολες δοκιμασίες της ζωής του, αφού οι απαράδεκτες και παράνομες ενέργειες του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, επί της ουσίας τον χωρίζουν από την οικογένεια του.

Ο ίδιος έχει μεταφέρει μέρος των εργασιών του στην Κύπρο, χρησιμοποιώντας ως βάση τη χώρα μας. Δημιουργεί σχολή στην οποία θα εκπαιδεύονται χιλιάδες κομμωτές απ όλο τον κόσμο, hair salon υψηλών προδιαγραφών και έχει προχωρήσει στην αγορά οικίας όπου διαμένει ο ίδιος με τη σύζυγο και τα τρία τους παιδιά.

Ο Γολγοθάς του εν λόγω προσώπου ξεκινά από τα εμπόδια που του βάζουν οι κρατικές υπηρεσίες στην ανανέωση της άδειας παραμονής της οικογένειας του, η οποία λήγει στις 3 Αυγούστου. Πράγμα που σημαίνει ότι με τις όποιες καθυστερήσεις, θα αναγκαστεί να αποχωριστεί τους δικούς του ανθρώπους, επειδή -με απλά λόγια- εξαντλούν την αυστηρότητα τους, σε ένα πρόσωπο που προσφέρει άπλετη και ΔΩΡΕΑΝ διαφήμιση στην Κύπρο.

Και κυρίως, ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ή άλλες… διευκολύνσεις.

Την περασμένη χρονιά, μετά από τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλαν οι δικηγόροι του, εκδόθηκε visa για τον ίδιο, ώστε να μπορέσει να δραστηριοποιηθεί στη χώρα μας. Αυτό συνέβη και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του.

Πριν από λίγο διάστημα αναγκάστηκαν να μεταβούν στη χώρα τους, για σοβαρούς οικογενειακούς-ιατρικούς λόγους. Οι δικηγόροι τους - μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες- κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού για την ανανέωση των καρτών παραμονής. Ωστόσο, ο κρατικός μηχανισμός και το Υπουργείο Εσωτερικών έκαναν και πάλι το “θαύμα” τους, αφού ενώ υπάρχει ρητή πρόνοια πως για να εκδοθεί βίζα από πολίτες τρίτων χωρών δεν είναι απαραίτητη η φυσική τους παρουσία, οι υφιστάμενοι του κυρίου Νουρή αναγκάζουν την 5μελή οικογένεια να επιστρέψει στην Κύπρο από το Λίβανο, υποβάλλοντας σε τεράστια δοκιμασία ακόμη και τα παιδιά τους, για μία τυπική διαδικασία διάρκειας 10 λεπτών. Και κυρίως εν καιρώ πανδημίας.

Η σύζυγος του κομμωτή καλέστηκε στην Κύπρο ώστε να προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες, όμως οι αρμόδιοι δεν εντοπίζονται ούτε με μεγενθυντικό φακό.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

-Δεν θα έπρεπε οι λειτουργοί του Υπουργείου να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να εξυπηρετούν τους πολίτες; Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ανθρώπους που επενδύουν πολλά εκατομμύρια σε μία χώρα που καταρρέει οικονομικά.

-Γιατί απαιτούν φυσική παρουσία από πολίτες τρίτων χωρών για την ΑΝΑΝΕΩΣΗ της άδειας παραμονής ενώ κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία;

-Ποια είναι ακριβώς η δουλειά του Υπουργού Εσωτερικών , εκτός από το να κρύβεται πίσω από ένα γραφείο, δυσκολεύοντας ταυτόχρονα τη ζωή των πολιτών;

-Αν ο διάσημος κομμωτής αποφασίσει να αποχωρήσει  από τη χώρα μας και να αποσύρει τις επενδύσεις εκατομμυρίων, ποιος θα πληρώσει τη “νύφη”; Τι θα γίνει με τις χαμένες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν;

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο Mounir δεν ζήτησε τίποτα παραπάνω από το να ακολουθηθούν οι όποιες νόμιμες διαδικασίες, ώστε να επιστρέψουν στην Κύπρο οικογενειακώς και να συνεχίσουν τη ζωή τους.

ΚΥΡΙΕ ΝΟΥΡΗ, τι προτίθεστε να κάνετε γι αυτό; Η Κυπριακή Δημοκρατία οδηγείται στα Τάρταρα κι εσείς σφυρίζετε αδιάφορα.

Εκ της Έκδοσης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top