Έτσι επιστρέφουν οι φοιτητές στις αίθουσες - Συσκέψη στο Υπουργείο Παιδείας

Έτσι επιστρέφουν οι φοιτητές στις αίθουσες - Συσκέψη στο Υπουργείο Παιδείας

Θέματα που άπτονται της λειτουργίας των πανεπιστημίων μέσα σε συνθήκες υγειονομικής προστασίας στη διάρκεια του επόμενου ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 καθώς και το σχετικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο, απασχόλησαν σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. 

Ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ αναφέρει ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Υπουργοί Παιδείας και Υγείας, Πρόδρομος Προδρόμου και Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Τάσος Χριστοφίδης και ο Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου Παναγιώτης Ζαφείρης ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων, Παντελής Σκλιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «κοινή αντίληψη όλων είναι ότι στα πανεπιστήμια θα πρέπει να εξασφαλισθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η διδασκαλία με φυσική παρουσία των φοιτητών και φοιτητριών, τηρουμένων πάντοτε των απαραίτητων κανόνων ασφάλειας».

Υπήρξε επίσης σύμπτωση απόψεων ως προς το ότι οι παρεχόμενες σήμερα δυνατότητες εμβολιασμού διευκολύνουν αυτό το στόχο.

Ο Υπουργός Υγείας αφού ακούσει και τις συστάσεις της Ειδικής Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής θα προωθηθούν σχετικές προτάσεις για αποφάσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο.    

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στο «Τ»: «Δεν πρόκειται να γίνουμε μέρος του κατεστημένου» – «Το ΑΛΜΑ είναι εξωσυστημικό κόμμα»

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στο «Τ»: «Δεν πρόκειται να γίνουμε μέρος του κατεστημένου» – «Το ΑΛΜΑ είναι εξωσυστημικό κόμμα»

Ο επικεφαλής του ΑΛΜΑ Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε μια εκτενή συνέντευξη στο «Τ» μιλά για όλους και για όλα. Λίγες μέρες μετά την εξαγγελία των πρώτων υποψηφίων βουλευτών, ο κ. Μιχαηλίδης αναλύει τις θέσεις του ΑΛΜΑ και σημειώνει ότι το κόμμα, δεν πρόκειται να γίνει μέρος του κατεστημένου.

BEST OF TOTHEMAONLINE