Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΔΙΕΘΝΗ

Ανοδική πορεία σημειώνει ο αριθμός κρουσμάτων και θανάτων διεθνώς από τη μετάλλαξη Δέλτα

Ανοδική πορεία σημειώνει ο αριθμός κρουσμάτων και θανάτων διεθνώς από τη μετάλλαξη Δέλτα

Στους 4,45 εκατομμύρια νεκρούς και στα 213,3 εκατομμύρια κρούσματα ανέρχεται ο παγκόσμιος απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού, με σχεδόν τα 191 εκατ. από τα συνολικά κρούσματα να έχουν αναρρώσει.

Με βάση την καταμέτρηση της ιστοσελίδας worldometers, από τα ενεργά περιστατικά, που ανέχονται σε 18 εκατ., το 99,4% παρουσιάζει ήπια συμπτωματολογία και το 0,6% βρίσκεται σε κρίσιμη ή σοβαρή κατάσταση.

Το περασμένο 24ωρο καταγράφηκαν συνολικά 514.589 περιστατικά και 7.606 νέοι θάνατοι παγκοσμίως, ελαφρώς λιγότεροι από την Κυριακή.

Στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα βάσει του συνολικού αριθμού κρουσμάτων, καταγράφηκαν χθες 111.134 νέες μολύνσεις και 406 νέοι θάνατοι, που αντιστοιχούσαν σχεδόν στο 22% των συνολικών νέων περιστατικών παγκοσμίως.

Τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό νέων περιστατικών κατέγραψε χθες το Ιράν με 38.657 και 610 θανάτους, ενώ ακολούθησε το Ηνωμένο Βασίλειο με 31.914 νέα περιστατικά, ενώ οι θάνατοι περιορίστηκαν σε 40. Υψηλός αριθμός νέων περιστατικών καταγράφηκε και στην Ιαπωνία όπου χθες ανακοινώθηκαν 22.285 νέα περιστατικά και 35 θάνατοι.

Την ανοδική του πορεία συνεχίζει η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού παγκόσμια με μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων καθώς και θυμάτων καθημερινά.


Μπανγκλαντές

Οι υγειονομικές αρχές του Μπανγκλαντές ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 117 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 5.717 κρούσματα του SARS-CoV-2 κατόπιν 36.789 τεστ.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην ασιατική χώρα έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 25.399 νεκρούς επί συνόλου 1.467.715 μολύνσεων, κατά τα δεδομένα της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας (ΓΔΥΥ). Ο δείκτης θνητότητας παρέμεινε αμετάβλητος, στο 1,73%. Τον Ιούνιο, η χώρα των 170 εκατ. κατοίκων βρέθηκε αντιμέτωπη με έξαρση των μολύνσεων και αύξηση των θανάτων εξαιτίας της πιο μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα. Η ΓΔΥΥ ανακοίνωσε ρεκόρ κρουσμάτων (16.230) την 28η Ιουλίου και ρεκόρ θανάτων (264) την 5η και τη 10η Αυγούστου.

Ινδονησία

Το υπουργείο Υγείας της Ινδονησίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 842 ασθενείς με την COVID-19, έναντι 1.030 την προηγουμένη, ενώ επιβεβαιώθηκαν 9.604 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Πρόκειται για την πρώτη φορά από τα μέσα του Ιουνίου που οι θάνατοι σε ημερήσια βάση έπεσαν κάτω από το όριο των χιλίων και ο αριθμός των κρουσμάτων κάτω από το όριο των δέκα χιλιάδων ημερησίως.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο αρχιπέλαγος έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 127.214 νεκρούς επί συνόλου 3.989.060 καταγεγραμμένων μολύνσεων. Οι αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι θα χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα, θα αρχίσουν να ανοίγουν ξανά εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και χώροι λατρείας σε τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας. Ο πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο επιχειρηματολόγησε ότι τα κρούσματα μειώνονται και το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί αυξήθηκε, ειδικά στην Τζακάρτα. Αφότου άρχισε η εκστρατεία ανοσοποίησης στην Ινδονησία, την τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου με περίπου 270 εκατομμύρια κατοίκους, έχουν λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου για την COVID-19 57,77 εκατ. άνθρωποι, εκ των οποίων 32,04 εκατ. τη δεύτερη (ή περίπου το 11% του πληθυσμού). Η κυβέρνηση επιδιώκει να εμβολιαστούν 208 εκατ. πολίτες για να επιτευχθεί η λεγόμενη συλλογική ανοσία.

Ωστόσο, αν και τα κρούσματα μειώνονται στην Τζακάρτα και τμήματα της Ιάβας, η πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα προκαλεί έξαρση των κρουσμάτων σε τμήματα του αρχιπελάγους. Οι αρχές θα επανεξετάζουν τα περιοριστικά μέτρα μεταβλητής γεωμετρίας που εφαρμόζουν ανά δύο εβδομάδες, σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης.

Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 371 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 6.543 κρούσματα του SARS-CoV-2. Επισήμως, η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει ως αυτό το στάδιο τη ζωή σε 253.526 ανθρώπους επί συνόλου 3.231.616 καταγεγραμμένων μολύνσεων στη χώρα 126 εκατομμυρίων κατοίκων, κατά τους αριθμούς του υπουργείου, που όπως παραδέχεται το ίδιο είναι πολύ υποτιμημένοι.

Πρόκειται για τον 4ο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων παγκοσμίως.

Ιράν

Το ιρανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 610 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 38.657 κρούσματα του SARS-CoV-2. Μία ημέρα νωρίτερα, το Ιράν κατέγραφε τραγικό εθνικό ρεκόρ 684 θανάτων.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φθάσει ως αυτό το χρονικό σημείο τους 102.648 νεκρούς επί συνόλου 4.715.771 μολύνσεων από την εκδήλωσή της στην ιρανική επικράτεια, τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείων του Ιράν νοσηλεύονται 7.695 ασθενείς με την COVID-19, πάντα κατά τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας. Μέχρι χθες στη χώρα των 83 εκατομμυρίων κατοίκων είχαν λάβει μια πρώτη δόση εγκεκριμένων εμβολίων για την COVID-19 πάνω από 16,98 εκατ. πολίτες, εκ των οποίων όμως μόνο 6,15 εκατ. και τη δεύτερη. Η χώρα που πλήττεται περισσότερο από την πανδημία στην περιφέρεια της Μέσης Ανατολής δυσκολεύεται να αναχαιτίσει αυτό που χαρακτηρίζεται "πέμπτο κύμα" και αποδίδεται στην εξαιρετικά μολυσματική παραλλαγή Δέλτα του SARS-CoV-2. Οι αρχές μολαταύτα ανακοίνωσαν πως θα χαλαρώσουν σταδιακά κάποια από τα περιοριστικά μέτρα που εφάρμοσαν την περασμένη εβδομάδα.

Τουρκία

Το τουρκικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι το προηγούμενο 24ωρο διαγνώστηκαν 18.856 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 έπειτα από 282.528 τεστ, με το σύνολο των κρουσμάτων να φθάνει τα 6.234.520. Οι θάνατοι ακόμη 232 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στους 54.765 νεκρούς μέχρι χθες από την 11η Μαρτίου 2020, όταν εκδηλώθηκε στην επικράτεια της Τουρκίας.

Αφότου άρχισε στην Τουρκία εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης, τη 14η Ιανουαρίου - αξιοποιείται κυρίως το CoronaVac, το εμβόλιο της κινεζικής φαρμακοβιομηχανίας Sinovac Biotech - έχουν λάβει μια δόση 46,31 εκατομμύρια πολίτες, δεύτερη 35,4 εκατ., ενώ συνολικά έχουν χορηγηθεί πάνω από 89,65 εκατ. δόσεις, συμπεριλαμβανομένων τρίτων, ενισχυτικών.
Γερμανία

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 5.747 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.877.612, δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Τρίτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Οι θάνατοι 42 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα στους 92.022 νεκρούς μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εξάλλου, στις περαιτέρω ενέργειες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπισθεί η πανδημία του κορωνοϊού αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο δίκτυο RTL ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, ο οποίος προανήγγειλε και το τέλος των περιορισμών για όσους έχουν εμβολιαστεί. Ηδη το μεσημέρι, το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο είχε αποφασίσει να διαγράψει τον -προβλεπόμενο από το Νόμο για την προστασία από τις λοιμώξεις- δείκτη θετικότητας 50 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε 7 ημέρες ως κριτήριο για την λήψη περιοριστικών μέτρων.

"Απαιτούνται νέοι κανόνες, για παράδειγμα ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία. Εάν τις επόμενες ημέρες, τις επόμενες τρεις, τέσσερις ή πέντε εβδομάδες, συνεχίσουν να εμβολιάζονται πολλοί πολίτες, τότε έχουμε πολλές πιθανότητες να μην χρειαστούμε περαιτέρω μέτρα το φθινόπωρο και το χειμώνα. Είναι στο χέρι όλων μας να αποφασίσουμε αν θα υπάρξουν περαιτέρω ζητήματα. Αλλά θέλω επίσης να καταστήσω σαφές ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω περιορισμοί, απαγορεύσεις κυκλοφορίας, περιορισμοί για όσους έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει. Αυτή είναι η ισχύουσα νομική κατάσταση", τόνισε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταφθάνει σήμερα στην Κύπρο ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης - Σειρά επαφών με κόμματα και Χριστοδουλίδη

Εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Παρισιού δεκάδες επιβάτες λόγω τεχνικού προβλήματος σε αεροσκάφος – Τι λέει η εταιρεία στο «Τ»

Τα νέα ονόματα με τα οποία «βαπτίστηκαν» οι κακοκαιρίες στην Κύπρο – Έτσι επιλέγονται

Αυτός είναι ο νέος Πρόεδρος της Cyprus Airways - Δείτε το βιογραφικό του

Πόσοι συνελήφθησαν και πόσοι καταδικάστηκαν για βία στα γήπεδα τα τελευταία 4 χρόνια – Πόσοι μπήκαν στον κατάλογο των επικίνδυνων οπαδών

Αβέρτα καταγγελίες για ρίψη πυροτεχνημάτων - Παράνομα και από τα κατεχόμενα τα περισσότερα - Σκέψεις να απαγορευτούν

Με άσπρα τριαντάφυλλα υποδέχτηκαν την Ελισάβετ που επέστρεψε στο σχολείο μετά από θέμα υγείας - Δείτε το συγκινητικό βίντεοΝέα τραγωδία στην άσφαλτο – «Έσβησε» μετά από τροχαίο η 75χρονη Μαρία - Τραυματίστηκε κοριτσάκι 2.5 ετών

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο – «Έσβησε» μετά από τροχαίο η 75χρονη Μαρία - Τραυματίστηκε κοριτσάκι 2.5 ετών

Σε θανατηφόρα οδική σύγκρουση που συνέβη χθες το απόγευμα στην επαρχία Λάρνακας, έχασε τη ζωή της, η Μαρία Παπαμιχαήλ 75 ετών, τέως κάτοικος Μοσφιλωτής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top