ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή με κάτω από 150 ευρώ - Πού μπορείτε να πετάξετε από Σεπτέμβριο

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή με κάτω από 150 ευρώ - Πού μπορείτε να πετάξετε από Σεπτέμβριο

Το -ημερολογιακό- τέλος του καλοκαιριού δε σηματοδοτεί απαραίτητα και τη λήξη διακοπών και εξορμήσεων. 

Η αφόρητη ψυχολογική κόπωση που φέρεται να έχει προκαλέσει η κατάσταση με την πανδημία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο καθιστούν ακόμα μεγαλύτερη την ανάγκη για ξεκούραση, ταξίδια και νέες εμπειρίες. 

Με την πάροδο του χρόνου αλλά και την πανευρωπαική αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης έχουν γίνει ευνοικότερες οι συνθήκες, όχι μόνο για εγχώριο τουρισμό αλλά και για ταξίδια στο εξωτερικό. Μάλιστα σαν Κύπριοι, έχουμε παραδοσιακά την ανάγκη να μπούμε σε αεροπλάνο γνωρίζοντας νέους προορισμούς και κουλτούρες. 

Όπως διαφάνηκε και τους καλοκαιρινούς μήνες, αρκετοί συμπατριώτες μας επέλεξαν να μεταβούν σε κάποια χώρα του εξωτερικού. Σημαντικό άλλωστε κριτήριο για την επιλογή αυτή φαίνεται να είναι και το 'χρώμα' επιδημιολογικού κινδύνου του προορισμού που καθορίζει άλλωστε και τη δυσκολία στην οποία θα υποβληθεί ο ταξιδιώτης, αφού όσο πιο επιβαρυμένη θεωρείται η εκάστοτε επιδημιολογική εικόνα τόσο περισσότερα τα μέτρα προστασίας (υποβολή σε 1 ή 2 μοριακές εξετάσεις, αυτοπεριορισμός/καραντίνα μέχρι και 72 ώρες). 

Αφουγκραζόμενο λοιπόν την ανάγκη για νέες... περιπέτειες το ThemaOnline έψαξε κάνοντας τη δική του έρευνα, προορισμούς (πακέτα) συμπεριλαμβανομένου του αεροπορικού εισιτηρίου αλλά και της διαμονής που να θεωρούνται οικονομικοί (τοποθετήσαμε σαν πλαφόν τα 150 ευρώ το άτομο) και σας παρουσιάζει τα αποτελέσματα. 

Πρώτη και καλύτερη φυσικά η δημοφιλέστερη των προορισμών, Ελλάδα. Εκκινώντας από τα μέσα Σεπτεμβρίου αρκετά οικονομικά ταξιδιωτικά πακέτα μπορείτε να εντοπίσετε και για Θεσσαλονίκη, αλλά και για Αθήνα. Αρκετά φθηνότερα είναι τα όσα αφορούν την συμπρωτεύουσα αφού με τιμή εκκίνησης τα 65 ευρώ μπορείτε να περάσετε ένα ωραιότατο τετραήμερο, ενώ η αντίστοιχη τιμή εκκίνησης για την Αθήνα είναι τα 145 ευρώ αντίστοιχα. 

Και αν η Ελλάδα είναι αρκετά σύνηθης προορισμός μην ανησυχείτε καθόλου. Καθώς με τα ίδια λεφτά μπορείτε να επισκεφτείτε και αρκετές άλλες χώρες. Βουλγαρία -και πιο συγκεκριμένα η πρωτεύουσα της Σόφια- θεωρείται από τους πιο φθηνούς προορισμούς.

Από 69 μέχρι και 85 ευρώ μπορείτε να κρατήσετε το πακέτο σας για 2 ή 3 βράδια αναλόγως. Ένας νέος προορισμός που αποτελεί και μία από τις ομορφότερες χώρες -και δεν αποτελούν παραδοσιακή χώρα που επισκέπτονται οι Κύπριοι- είναι η Κροατία και πιο συγκεκριμένα στο Ζάγκρεμπ. Μόλις 125 θα στοιχίσει (ή καλύτερα από 125 ευρώ) το πακέτο για μία χώρα που μέχρι πρόσφατα δεν δεχόταν απευθείας πτήσεις από το νησί μας. 

Αν από την άλλη προτιμάτε κάτι πιο... κεντροευρωπαικό υπάρχουν αρκετές επιπλέον επιλογές. Τσεχία, Ουγγαρία και Αυστρία δίνουν την επιλογή μέσα στα πλαίσια ενός πολύ λογικού μπάτζετ να περάσετε από 3 μέχρι 5 ημέρες και μάλιστα με κάτω από 130 ευρώ. Την τιμητική τους -όπως αντιλαμβάνεστε- έχουν οι πρωτεύουσες των χωρών που προαναφέρθηκαν αφού Πράγα, Βουδαπέστη και Βιέννη αποτελούν έξτρα λύσεις στο μωσαικό των ταξιδιών που μπορείτε να πραγματοποιήσετε. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top