ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 9 Σεπτεμβρίου στην Επιτροπή Εσωτερικών το θέμα της αναβολής των δημοτικών εκλογών

Στις 9 Σεπτεμβρίου στην Επιτροπή Εσωτερικών το θέμα της αναβολής των δημοτικών εκλογών

Στην ατζέντα της επόμενης συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, στις 9 Σεπτεμβρίου, στην οποία θα παραστεί ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, θα βρίσκεται το θέμα της αναβολής της διεξαγωγής των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση.


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Άριστος Δαμιανού, ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του στη Βουλή, ότι ο Υπουργός Εσωτερικών έχει ολοκληρώσει τον κύκλο επαφών του με τις πολιτικές δυνάμεις, στη διάρκεια των οποίων έθεσε ενώπιον των κομμάτων τη θέση της κυβέρνησης για αναβολή των εκλογών.

«Στις 9 του μήνα αναμένω από την Κυβέρνηση, αν η πρόθεση αυτή μετατραπεί σε επίσημη πολιτική θέση, να κατατεθεί ενώπιον μας και αναμένω από τις πολιτικές δυνάμεις στην πορεία των επόμενων ημερών να είναι έτοιμες να τοποθετηθούν», δήλωσε ο κ. Δαμιανού.

Σε ό,τι αφορά το ΑΚΕΛ, είπε ότι προχωρά με τις διαδικασίες επικύρωσης ψηφοδελτίων, που θα κορυφωθούν εντός των επόμενων εβδομάδων. Αυτό που έχουμε μπροστά μας για την ώρα είναι η διεξαγωγή εκλογών, είπε, σημειώνοντας ότι «δεν μπορούμε ελαφρά τη καρδία να προσπερνούμε δημοκρατικές διαδικασίες».

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι παράλληλα και ανεξάρτητα από τις διεργασίες που αφορούν τις εκλογές, η Επιτροπή θα προχωρήσει με την κοινοβουλευτική διαδικασία που αφορά τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, κάνοντας λόγο για «κοινωνική αναγκαιότητα».

Από πλευράς ΔΗΚΟ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Πανίκος Λεωνίδου επανέλαβε τη θέση του κόμματος υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών.

«Είμαστε υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών εκτός εάν υπάρξει νέα απόφαση μετά από συζήτηση εντός των οργάνων του ΔΗΚΟ», είπε, συμπληρώνοντας πως οι λόγοι που για τους οποίους το κόμμα τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών συνεχίζουν να ισχύουν.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top