ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε αρχίζουν τα εξώδικα από τις νέες κάμερες; - Ποια αδικήματα θα ελέγχουν, μέχρι πότε σας την χαρίζουν

Πότε αρχίζουν τα εξώδικα από τις νέες κάμερες; - Ποια αδικήματα θα ελέγχουν, μέχρι πότε σας την χαρίζουν

Σάρκα και οστά αναμένεται να πάρει η σύσταση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών που αφορά την τοποθέτηση καμερών -σε δοκιμαστική βάση- σε συγκεκριμένους δρόμους της χώρας μας. 

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποιήθηκε μόλις χθες (Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου) η δοκιμαστική εγκατάσταση των νέων συστημάτων αναμένεται να εκκινήσει την τελευταία εβδομάδα Οκτωβρίου με τις παραβάσεις που θα ελέγχονται μέσω της φωτοσήμανσης να είναι συγκεκριμένες. 

Ζώνη ασφαλείας, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, παραβίαση κόκκινου σηματοδότη τροχαίας και φυσικά υπερβολική ταχύτητα θα είναι τα αδικήματα που δύναται να ελεγχθούν μέσω του νέου συστήματος που θα εκκινήσει ουσιαστικά στις 25 Οκτωβρίου. 

Αρχικά αξίζει να σημειωθεί πως ήδη εδώ και μερικές ημέρες έχουν τοποθετηθεί 4 κάμερες στη Λευκωσία (φώτα της Χόντα) χωρίς ωστόσο να υπάρχει κανονική καταγραφή ενώ σύμφωνα με την προσφορά (ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ) η εταιρεία που κέρδισε το διαγωνισμό έχει την απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη όχι μόνο για την εγκατάσταση και τον χειρισμό αλλά οι προσπάθειες αποσκοπούν στο να δοθεί η δυνατότητα στους υπαλλήλους της να αποστέλουν και τα εξώδικα. 

Στο επόμενο 8μηνο υπολογίζεται πως 102 κάμερες συνολικά θα τοποθετηθούν σε διάφορους δρόμους (με μερικές εξ'αυτών να είναι κινητές) ενώ αγώνας δρόμου αναμένεται να διεξαχθεί και στα έδρανα της Βουλής αφού για να υπάρχει νομική υπόσταση και εφαρμογή θα πρέπει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο πριν την πιλοτική έναρξη του προγράμματος. 

Από την 25η Οκτωβρίου λοιπόν και για τις επόμενες 30 ημέρες δεν θα υπάρξουν εξώδικα, όμως σε κάθε παράβαση θα αποστέλνεται προειδοποιητική επιστολή στην οικία του παραβάτη. Με το πέρας των 30 ημερών αναμένεται να αποστέλνεται κανονικά συστημένη επιστολή στην οικία του παραβάτη και ο ίδιος θα υποχρεούται να το παραλάβει από το Ταχυδρομείο. 

Υπολογίζεται πως μετά την αποπεράτωση του έργου και την εγκατάσταση όλων των καμερών, η πρακτική εφαρμογή του θα φέρει μείωση των ατυχημάτων περίπου στο μισό (50%) κάτι που αν επαληθευτεί θα πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top