ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ο Υπουργός απαντά πότε επιστρέφουμε στην κανονικότητα – «Μπορεί να έγιναν περισσότερα λάθη από την ημέρα που ανέλαβα εγώ» παραδέχεται

Ο Υπουργός απαντά πότε επιστρέφουμε στην κανονικότητα – «Μπορεί να έγιναν περισσότερα λάθη από την ημέρα που ανέλαβα εγώ» παραδέχεται

Για όλα όσα απασχολούν τους πολίτες σχετικά με την πανδημία μίλησε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας στην πρωινή εκπομπή του Sigma, Πρωτοσέλιδο σήμερα το πρωί της Παρασκευής 3 Σεπτεμβρίου.


Οι πρώτες αναφορές του υπουργού αφορούσαν την τρίτη δόση που ξεκινάει από σήμερα στην Κύπρο λέγοντας ότι αφορά άτομα άνω των 65 ετών που έχουν λάβει την τελευταία τους δόση τους προηγούμενους έξι μήνες ξεκινώντας σήμερα από κλειστές δομές, ενώ αναμένεται ανακοίνωση για ενημέρωση του κοινού πως θα λάβει την τρίτη δόση που θα γίνει με εμβόλια mRNA. Όπως σημείωσε ο κ. Χατζηπαντέλας οι ειδικοί συστήνουν η τρίτη δόση να δοθεί σε άτομα άνω των 65, σε ευπαθείς ομάδες, νοσοκόμους και γιατρούς.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η εμβολιαστική κάλυψη στην Κύπρο βρίσκεται σε καλά επίπεδα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχουμε τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη, συμπληρώνοντας ότι σεβόμαστε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά την ίδια ώρα σεβόμαστε και τους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί, γι' αυτό υπάρχουν οι χαλαρώσεις, γι΄αυτό και τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να κάνουν περισσότερα τεστ, περισσότερους ελέγχους και κάποιες φορές να πληρώνουν και οι ίδιοι γι’ αυτά τα τέστ.

Όσον αφορά τους γιατρούς που δεν συμφωνούν με τον εμβολιασμό και δεν τον προωθούν σημείωσε ότι θα υπάρξει μία συνάντηση με τον ΟΑΥ και αυτό θα είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα, ο ίδιος ζήτησε να έχει μία λίστα με γιατρούς που δεν προωθούν τον εμβολιασμό, "απλώς για να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, να δούμε εάν πηγαίνει κάτι στραβά, όπως έγινε με τον γιατρό στη Λάρνακα, είδαμε δυστυχώς ότι τις τελευταίες ημέρες έχασαν τη ζωή τους δύο συνάνθρωποί μας" τόνισε ο υπουργός.

Όπως είπε ο Υπουργός Υγείας για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού υπάρχουν δύο τρόποι, ο ένας είναι με την Αστυνομία που από την πρώτη στιγμή καταγγέλθηκε το περιστατικό στον Αρχηγό της Αστυνομίας και γίνονται όλα τα μέτρα για να πάει η υπόθεση στο Δικαστήριο. Ο δεύτερος τρόπος είναι οι πειθαρχικές ποινές με συνεργασία με τον ΠΙΣ, δυστυχώς η νομοθεσία πρέπει να αλλάξει, είμαστε σε συνεργασία για να υπάρχουν πιο αυστηρές ποινές.

Σε ερώτημα κατά πόσο υπήρξαν λάθη επικοινωνιακά ο κ. Χατζηπαντέλας δεν δίστασε να αναφέρει: «Σίγουρα έγιναν λάθη και δεν το λέω για να είμαι επικριτικός απέναντι στον συνάδελφο μου Κωνσταντίνο Ιωάννου που έκανε μια εξαιρετική δουλειά, μπορεί να έγιναν περισσότερα λάθη από την ημέρα που ανέλαβα εγώ. Όταν υπάρχει μια κρίση που είναι πρωτόγνωρη, μερικές φορές δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις, καθημερινά υπάρχουν διαφορετικά δεδομένα, άρα έχουν γίνει λάθη, τα βλέπουμε και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε».

Πολύ σημαντική και η αναφορά του υπουργού σε επιστολές που λαμβάνει για κακομεταχείριση ασθενών, καθώς όπως εξήγησε, μετά από συγκεκριμένη επιστολή άνοιξε φάκελος στο Υπουργείο και ζητήθηκαν κάποιες εξηγήσεις από τα νοσηλευτήρια, όμως δεν πήραμε τις απαντήσεις που θέλαμε και με εντολή δική μου χθες ζητάμε να ενημερωθούμε εάν δεν μπορεί η διεύθυνση των νοσοκομείων να δώσει απάντηση, τότε θα διοριστεί ερευνών λειτουργός για να διερευνήσει αυτή την υπόθεση.

Καταληκτικά, ανέφερε ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα όταν θα είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρχει νέα μετάλλαξη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top