ΠΑΡΑ-THEMA

Έβγαλε σκάρτα τα τεστ αντισωμάτων ο Τσιούτης - ‘Καλύτερα να λέμε εμβολιάστηκα…’ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Έβγαλε σκάρτα τα τεστ αντισωμάτων ο Τσιούτης - ‘Καλύτερα να λέμε εμβολιάστηκα…’ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τα ερωτήματα στο άτυπο debate του εμβολιασμού, των μέτρων και δράσεων καταπολέμησης της πανδημίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλά κρατεί.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν μέσω των social media -και ιδιαίτερα μέσω Twitter- να διαβιβάσουν διάφορες ερωτήσεις/απορίες απευθυνόμενοι σε ειδικούς, με τον επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας, Δρα Κωνσταντίνο Τσιούτη να αναλαμβάνει τη μερίδα του λέοντος.

Έκπληξη παρ’όλα αυτά φέρεται να προκάλεσε η τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Τσιούτη σε ερώτηση που του υποβλήθηκε και αφορούσε την εγκυρότητα και την αξιοπιστία των τεστ αντισωμάτων με τον ίδιο ουσιαστικά να τα… σκαρτάρει.

Συγκεκριμένα χρήστης του Twitter υπέβαλε το ερώτημα σχετικά με τα τεστ αντισωμάτων, αναφέροντας πως κοντινό του πρόσωπο υποβλήθηκε σε αυτή τη διαδικασία με το χημείο να τον ενημερώνει πως τα αποτελέσματα δείχνουν τα αντισώματα του βρίσκονται σχεδόν 4 φορές πάνω από το όριο -που θεωρητικά τοποθετείται ως ανοσία από τον κορωνοιό- με τον χρήστη να προσθέτει πως ενώ γνωρίζει πως η εν λόγω εξέταση δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν Safepass, αλλά θα ήθελε να μάθει πως ερμηνεύεται η ένδειξη που δίνουν τα χημεία.

Ο Δρ Τσιούτης ήταν… αφοπλιστικός ξεκινώντας το δικό του τιτίβισμα λέγοντας: ‘Για μένα, τίποτα’. Θεωρεί πως τέτοια τεστ πιο πολύ μπερδεύουν και προκαλούν ερωτηματικά ενώ τόνισε πως δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ποιότητα, την ακρίβεια ή την ευαισθησία αυτών των τεστ.

Μάλιστα συνέχισε την απάντηση του σε νέο thread στρέφοντας την συζήτηση στον εμβολιασμό τονίζοντας την πεποίθηση του πως ‘Καλύτερα να λέμε εμβολιάστηκα, άρα είμαι προστατευμένος, αλλά θα συνεχίσω να προσέχω’ παρά να ψάχνουμε ‘αμφιβόλου αξιοπιστίας εργαστηριακές ενδείξεις ότι έχουμε ανοσία’.

Δείτε τη συζήτηση στις φωτογραφίες που ακολουθούν:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top