ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Αν είναι δυνατόν να λέει ο Μόρφου… Φάνηκε η αδυναμία του Αρχιεπισκόπου να ελέγξει την Ιερά Σύνοδο»

«Αν είναι δυνατόν να λέει ο Μόρφου… Φάνηκε η αδυναμία του Αρχιεπισκόπου να ελέγξει την Ιερά Σύνοδο»

Τη χθεσινή (9/9) Ιερά Σύνοδο και τις αποφάσεις γύρω από την περίπτωση του Μητροπολίτη Μόρφου, σχολίασε ο Θεολόγος, Θεόδωρος Κυριάκου μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα».

Ανάμεσα σε αλλά ανέφερε ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου «έχει δική του τακτική για τις επόμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές», ενώ κατήγγειλε πως «κληρικοί χρησιμοποιούν το μυστήριο της εξομολόγησης για να πείσουν πολίτες να μην εμβολιαστούν».

Όπως τόνισε «ο Μητροπολίτης Μόρφου είπε θα σιωπήσω αλλά αν προκληθώ θα απαντήσω. Φάνηκε η αδυναμία του Αρχιεπισκόπου να ελέγξει την Ιερά Σύνοδο. Πήρε μηνύματα από άλλους ότι δεν είναι έτοιμοι για μια απόφαση ενάντια στον Μόρφου και περιορίστηκε σε μια σύσταση. Αν είναι δυνατόν να λέει ο Μόρφου ότι θα φέρει τους επιστήμονες για να τους ενημερώσει. Η Σύνοδος πήρε αυτή την απόφαση γιατί αδυνατεί. Ο καθένας έχει το δικό του καπετανάτο, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη Σύνοδο. Ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει αδυναμία να ελέγξει τα πράγματα.

Όλοι περιμέναμε μια αυστηρή σύσταση που θα ήταν αρκετή, όχι δίωξη. Δεν μπορεί να λέει ο Μητροπολίτης Μόρφου ότι θα λέει αυτά που θα λέει γιατί έχει τις απόψεις του. Κληρικοί χρησιμοποιούν το μυστήριο της εξομολόγησης για να πείσουν πιστούς να μην εμβολιαστούν. Από τη στιγμή που το ξέρει ο Αρχιεπίσκοπος και δεν κάνει κάτι, η απόφαση είναι τόσο αδύνατη που είναι σαν να μ ην έγινε η Σύνοδος. Είναι πολύ προχωρημένος ο Μόρφου. Έχει και τη δική του τακτική για τις επόμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές. Ξέρει καλά ότι ο κόσμος ο δικός του θα τον ψηφίσει, οπότε πρέπει να το λαμβάνουμε και αυτό υπόψη μας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top