Τα… γύρισε ο Ματσάκης με την πανδημία - «Είναι πολύ πιθανόν να κάνω και εγώ το εμβόλιο, αν προσκυνήσω με τη μάσκα κάνει διαφορά;»

Τα… γύρισε ο Ματσάκης με την πανδημία - «Είναι πολύ πιθανόν να κάνω και εγώ το εμβόλιο, αν προσκυνήσω με τη μάσκα κάνει διαφορά;»

Τη δική του θέση για τον εμβολιασμό και τα άτομα που παροτρύνουν κόσμο να μην εμβολιαστεί, έδωσε ο Μάριος Ματσάκης.

Όντας καλεσμένος στην εκπομπή «Alpha καλημέρα», αναφέρθηκε στην πανδημία, τονίζοντας ότι είχε υποσχεθεί ότι το φθινόπωρο θα είχε μια ολοκληρωμένη άποψη.  

Αρχικά ανέφερε πως «ο καθένας καταλαβαίνει αυτό που θέλει να καταλάβει. Η πανδημία στην πρόοδο των πραγμάτων είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Υπάρχει πανδημία και το λέω από την αρχή. Αν προσκυνήσω με τη μάσκα ή χωρίς τη μάσκα κάνει καμία διαφορά; Κάποιοι επηρεάζονται από ιεράρχες, όπως ο Μόρφου, όμως δεν μπορεί να προτρέπει άλλους να τους επηρεάζει σε βαθμό τέτοιο να κάνουν αυτά που πιστεύει ο ίδιος. Αυτά που πιστεύει δικαίωμά του. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι θα μας βάλουν τσιπ για το εμβόλιο, αλλά πρόκειται για ανοησίες. Εγώ έχει καιρό που τα λέω».

Έπειτα σημείωσε ότι «το κύριο θέμα είναι ο εμβολιασμός. Έχω πει όταν έρθει το φθινόπωρο θα έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία για τα εμβόλια, αφού είναι καινούργια. Όταν έχεις να επιλέξεις μεταξύ δύο εμβολίων, θα διαλέξεις αυτό που έχει τις λιγότερες παρενέργειες. Εγώ δεν είμαι δογματικά ενάντια στα εμβόλια. Έχω κάνει πολλά εμβόλια. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνω εμβόλια. Αυτοί που λένε ότι είναι του διαβόλου είναι πολύ μικρή πλειοψηφία. Με την εμπειρία που υπάρχει τώρα, οι προβληματισμοί μου έχουν ελαττωθεί. Το εμβόλιο τεχνολογίας mRNA είναι πολύ πιθανόν να το κάνω και εγώ στο εγγύς μέλλον»

Καταληκτικά είπε «ο γιατρός ενδιαφέρεται για το καλό του ασθενούς. Αυτό το αποφασίζει η επιστήμη και η επιστημονική κοινότητα. Εάν ο ασθενής χρειάζεται μετάγγιση αίματος δεν θα τον αφήσει να πεθάνει. Άλλο οι προσωπικές απόψεις του γιατρού και άλλο η επιστήμη. Οι γιατροί με την προσωπική τους άποψη δεν πρέπει να επηρεάζουν τους ασθενείς αν αυτό είναι ενάντια στην επιστήμη».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολοκληρώθηκαν οι απευθείας συζητήσεις μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου στην Ουάσιγκτον - «Βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά της εξίσωσης»

Ολοκληρώθηκαν οι απευθείας συζητήσεις μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου στην Ουάσιγκτον - «Βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά της εξίσωσης»

Ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου δύο ώρες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ η συνάντηση των πρεσβευτών του Ισραήλ και του Λιβάνου στις ΗΠΑ, Γιεχιέλ Λάιτερ και Νάντα Χαμάντεχ, στο πλαίσιο απευθείας συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν με τη διαμεσολάβηση της Ουάσινγκτον.

BEST OF TOTHEMAONLINE