ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Τα… γύρισε ο Ματσάκης με την πανδημία - «Είναι πολύ πιθανόν να κάνω και εγώ το εμβόλιο, αν προσκυνήσω με τη μάσκα κάνει διαφορά;»

Τα… γύρισε ο Ματσάκης με την πανδημία - «Είναι πολύ πιθανόν να κάνω και εγώ το εμβόλιο, αν προσκυνήσω με τη μάσκα κάνει διαφορά;»

Τη δική του θέση για τον εμβολιασμό και τα άτομα που παροτρύνουν κόσμο να μην εμβολιαστεί, έδωσε ο Μάριος Ματσάκης.

Όντας καλεσμένος στην εκπομπή «Alpha καλημέρα», αναφέρθηκε στην πανδημία, τονίζοντας ότι είχε υποσχεθεί ότι το φθινόπωρο θα είχε μια ολοκληρωμένη άποψη.  

Αρχικά ανέφερε πως «ο καθένας καταλαβαίνει αυτό που θέλει να καταλάβει. Η πανδημία στην πρόοδο των πραγμάτων είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Υπάρχει πανδημία και το λέω από την αρχή. Αν προσκυνήσω με τη μάσκα ή χωρίς τη μάσκα κάνει καμία διαφορά; Κάποιοι επηρεάζονται από ιεράρχες, όπως ο Μόρφου, όμως δεν μπορεί να προτρέπει άλλους να τους επηρεάζει σε βαθμό τέτοιο να κάνουν αυτά που πιστεύει ο ίδιος. Αυτά που πιστεύει δικαίωμά του. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι θα μας βάλουν τσιπ για το εμβόλιο, αλλά πρόκειται για ανοησίες. Εγώ έχει καιρό που τα λέω».

Έπειτα σημείωσε ότι «το κύριο θέμα είναι ο εμβολιασμός. Έχω πει όταν έρθει το φθινόπωρο θα έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία για τα εμβόλια, αφού είναι καινούργια. Όταν έχεις να επιλέξεις μεταξύ δύο εμβολίων, θα διαλέξεις αυτό που έχει τις λιγότερες παρενέργειες. Εγώ δεν είμαι δογματικά ενάντια στα εμβόλια. Έχω κάνει πολλά εμβόλια. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνω εμβόλια. Αυτοί που λένε ότι είναι του διαβόλου είναι πολύ μικρή πλειοψηφία. Με την εμπειρία που υπάρχει τώρα, οι προβληματισμοί μου έχουν ελαττωθεί. Το εμβόλιο τεχνολογίας mRNA είναι πολύ πιθανόν να το κάνω και εγώ στο εγγύς μέλλον»

Καταληκτικά είπε «ο γιατρός ενδιαφέρεται για το καλό του ασθενούς. Αυτό το αποφασίζει η επιστήμη και η επιστημονική κοινότητα. Εάν ο ασθενής χρειάζεται μετάγγιση αίματος δεν θα τον αφήσει να πεθάνει. Άλλο οι προσωπικές απόψεις του γιατρού και άλλο η επιστήμη. Οι γιατροί με την προσωπική τους άποψη δεν πρέπει να επηρεάζουν τους ασθενείς αν αυτό είναι ενάντια στην επιστήμη».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top