ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Πανά: Αυτό πρέπει να κάνουμε για να εξαφανιστεί η πανδημία

Δρ. Πανά: Αυτό πρέπει να κάνουμε για να εξαφανιστεί η πανδημία

Στη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου σε ηλικιωμένους αλλά και τη σημαντική εμβολιαστική κάλυψη στάθηκε η Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά.

Η Δρ. Πανά ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Alpha ενημέρωση» και θέλησε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα δύο εμβόλια της γρίπης και του κορωνοϊού.

«Κάθε εμβόλιο αφορά ξεχωριστό ιό. Αναμένεται έξαρση της γρίπης. Ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες καλά θα ήταν να ακολουθήσουν τις οδηγίες και να εμβολιαστούν και με την ενισχυτική δόση κατά του κορωνοϊού και με το εμβόλιο της γρίπης. Η γρίπη προκαλεί σοβαρή νόσηση. Θα πρέπει απλά να αφήσουμε ένα διάστημα 2-3 εβδομάδες για να τα κάνουμε».

«Ενώ η εμβολιαστική κάλυψη έχει αυξηθεί σημαντικά θα πρέπει να επιταχύνουμε τη διανομή εμβολίων και να πετύχουμε τον στόχο να εξαφανιστεί η πανδημία. Ελπίζουμε να μπουν και άλλα όπλα στη φαρέτρα μας. Θα έρθουν και άλλα εμβόλια για να ενισχύσουν τη φαρέτρα μας. Δεν είναι μόνο η ενισχυτική δόση είναι και αυτοί που δεν εμβολιάστηκαν καθόλου και θα πρέπει να εστιάσουμε και σε αυτούς».

Αναφορικά με την αναμονή για έγκριση του εμβολίου στις νεαρές ηλικίες είπε ότι «η δόση είναι πολύ πιο μικρή για τις νεαρές ηλικίες. Είναι ασφαλή τα εμβόλια και πολύ νεαρότερες ηλικίες. Πρέπει να περάσουν από όλες τις διαδικασίες και τους ελέγχους. Το εμβόλιο της Pfizer είναι από 6 ετών μέχρι 11 η μελέτη που έχει δοθεί».

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top