ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αποφασίστηκε ο διορισμός ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου

Αποφασίστηκε ο διορισμός ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου

Αναμένεται ο διορισμός τριών ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, 16 χρόνια μετά τον θάνατο του τότε εθνοφρουρού.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση, πλέον οι Αρχές διερευνούν εγκληματική ενέργεια πίσω από τον θάνατο του, με τις οδηγίες που έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν σήμερα (04/10), ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, ο σκοπός του διορισμού των ανακριτών, είναι να δώσουν «φως» στην υπόθεση του θανάτου, του τότε, εθνοφρουρού, καθώς μετά από τόσα χρόνια αποδόθηκε σε εγκληματική ενέργεια.
Παράλληλα έχει αποκλειστεί η πτώση του Νικολάου από δέντρο, όπως αρχικά είχε ακουστεί.

To ιστορικό της υπόθεσης:

Τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά από αίτημα της οικογένειας, το Επαρχιακό Δικαστήριού Λεμεσού εξέδωσε διάταγμα για εκταφή των οστών του 26χρονου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005, κάτω από τη γέφυρα στην Άλασσα, ύψους 30 μέτρων, με τις Αρχές να κλείνουν την υπόθεση με αιτία θανάτου την αυτοκτονία.

Ωστόσο, το ειδικό οστό που στάλθηκε για εξετάσεις κατέδειξε ότι ο θάνατος του 26χρονου επήλθε μετά από στραγγαλισμό αποδεικνύοντας αυτό που εδώ και 16 χρόνια η κυρία Ανδριάννα φωνάζει, ότι σκότωσαν δηλαδή το παιδί της.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Σεπτεμβρίου το 2005, ο Θανάσης Νικολάου σε ηλικία τότε 26 ετών, ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, εντοπίστηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας, ύψους 30 μέτρων. Στο στόμα του νεαρού υπήρχε άμμος, ενώ στα χέρια του μώλωπες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top