ΠτΔ: «Επιτήδεια ουδετερότητα στο Κυπριακό» καταλογίζει στον Γκουτέρες

ΠτΔ: «Επιτήδεια ουδετερότητα στο Κυπριακό» καταλογίζει στον Γκουτέρες

Επιτήδεια ουδετερότητα στο Κυπριακό, καταλογίζει ο πρόεδρος Αναστασιάδης στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, επικρίνοντας τη στάση που τήρησε ο Αντόνιο Γκουτέρες μετά την υπαναχώρηση του Ερσίν Τατάρ στο θέμα του διορισμού ειδικού απεσταλμένου.

Σε συνέντευξη στην Κρατική Τηλεόραση και την εκπομπή «Προκλήσεις», ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι ενοχλεί η μη έκδοση ανακοίνωσης από τα Ηνωμένα Έθνη μετά την άτυπη τριμερή συνάντηση της Νέας Υόρκης, ως αποτέλεσμα της υπαναχώρησης του Τουρκοκύπριου ηγέτη.

Επισήμανε ότι όφειλε ο Γενικός Γραμματέας να υποδείξει την αλήθεια, σημειώνοντας ότι δεν είναι θέμα συμβιβασμού, αλλά υποχρέωσης του Αντόνιο Γκουτέρες να ενεργεί εντός των όρων εντολής του.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι το Κυπριακό βρίσκεται σε επικίνδυνη στασιμότητα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε παγίωση των τετελεσμένων και της απαράδεκτης παρούσας κατάστασης.

Είπε ότι κατέθεσε προτάσεις στο Γενικό Γραμματέα για έξοδο από τη στασιμότητα, τονίζοντας ωστόσο ότι ουδεμία βολιδοσκόπηση υπήρξε για λύση δύο κρατών.

Αναφερόμενος στα ενεργειακά, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι οι εταιρείες ενεργούν με τη συναίνεση των χωρών τις οποίες εκπροσωπούν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάπας σε ΥΠΕΞ: Κοινές αξίες συνδέουν Αγία Έδρα και Κυπριακή Δημοκρατία

Πάπας σε ΥΠΕΞ: Κοινές αξίες συνδέουν Αγία Έδρα και Κυπριακή Δημοκρατία

Στους διαρκείς δεσμούς και τις κοινές αξίες που συνδέουν την Αγία Έδρα και την Κυπριακή Δημοκρατία αναφέρθηκε ο Πάπας Λέων ΙΔ', υπογραμμίζοντας την ανεκτίμητη χριστιανική κληρονομιά της Κύπρου και τον ρόλο της ως γέφυρας πολιτισμών. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην τελετή ενθρόνισης του νέου Ποντίφικα, μετέφερε τις θερμές ευχές της κυπριακής πολιτείας.