ΠτΔ: Δεν μπορεί η πολιτική ισότητα να μετατρέπεται σε πολιτική ανισότητα

ΠτΔ: Δεν μπορεί η πολιτική ισότητα να μετατρέπεται σε πολιτική ανισότητα

Σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι παρά τις όποιες πιέσεις, δεν πρόκειται να υποχωρήσει και να αποδεχθεί την τουρκική αξίωση για αναγνώριση του ψευδοκράτους προκειμένου να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, έστειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

 

Κοινοποίηση στο Facebook Κοινοποίηση Twitter Αποστολή με Email Εκτύπωση
Μιλώντας στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι δεν μπορεί η πολιτική ισότητα να μετατρέπεται σε πολιτική ανισότητα.

Είπε ότι πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους πως εάν γίνουν αποδεκτές οι τουρκικές αξιώσεις, η Κύπρος θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο της Τουρκίας και διεμήνυσε πως δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί κάτι τέτοιο.

Σημείωσε επίσης ότι δεν πρέπει κανείς να λησμονεί τις οδυνηρές παραχωρήσεις στις οποίες προέβη η ελληνοκυπριακή πλευρά, ως αποτέλεσμα της προδοσίας του 1974.

Παράλληλα ανέφερε ότι η διάσκεψη στο Κραν Μοντανά απέτυχε λόγω της επιμονής του τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για μόνιμη παραμονή του κατοχικού στρατού και διατήρηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων για 15 χρόνια, ή για 10 χρόνια εάν είμαστε καλά παιδιά, όπως είχε πει, και μάλιστα με ημερομηνία αναθεώρησης.

Δηλαδή, συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, εάν τα δύο μέρη δεν συμφωνούσαν, οι εγγυήσεις θα συνέχιζαν εσαεί, όπως και η μόνιμη παραμονή του κατοχικού στρατού.

Παράλληλα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι στην τελευταία συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, είχε συμφωνηθεί ο διορισμός ειδικού αντιπροσώπου.

Οπως ανέφερε, κατά την συνάντηση, ο Αντόνιο Γκουτέρες εξήγησε στον Ερσίν Τατάρ ότι η αξίωσή του για διορισμό ειδικού απεσταλμένου δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή, αφού η Κίνα και η Ρωσία έφεραν ένσταση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέδειξε πως δεν υπήρξε ότιδήποτε που δεν έχει πράξει η ελληνοκυπριακή πλευρά, ώστε να συναντήσει τις ανησυχίες των τουρκοκυπρίων. Τόνισε δε ότι στόχος της πρότασής του για επάνοδο στο καθεστώς του συντάγματος του 1960, δεν ήταν η επιστροφή στο ενιαίο κράτος αλλά η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE