ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mαλλιά κουβάρια στην ΕΔΕΚ - Αντιπαράθεση δίχως τέλος

Mαλλιά κουβάρια στην ΕΔΕΚ - Αντιπαράθεση δίχως τέλος

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση που ξέσπασε στην ΕΔΕΚ και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την τροπή που θα πάρουν οι εξελίξεις, ενόψει του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Οκτωβρίου και των εκλογών για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, μια βδομάδα αργότερα, δηλαδή την Κυριακή 31 του μήνα. Απρόβλεπτος παράγοντας είναι η επικείμενη απόφαση του δικαστηρίου για το θέμα της εγκυρότητας ή όχι του μητρώου των μελών του κόμματος.

Η συντήρηση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στους Μαρίνο Σιζόπουλο και Γιώργο Βαρνάβα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υποβολής των υποψηφιοτήτων τη Δευτέρα, είναι ενδεικτική της τακτικής που θα ακολουθήσουν μέχρι τέλους τα δύο στρατόπεδα.

Η ένσταση που κατέθεσε ο τέως οικονομικός διευθυντής της ΕΔΕΚ Γιώργος Κουττούκης κατά της υποψηφιότητας του Γιώργου Βαρνάβα πυροδότησε έντονη αντιπαράθεση και η απόφαση εναπόκειται πλέον στην επιτροπή διαπιστευτηρίων. Ο Κουττούκης (υποχρεώθηκε σε παραίτηση πρόσφατα μετά από καταγγελίες για τα οικονομικά του κόμματος) επικαλείται την αστική αγωγή που εκκρεμεί στο δικαστήριο εναντίον του Γιώργου Βαρνάβα από Ρώσο αγοραστή για τη διαφορά στην αγοραπωλησία γης, θέμα το οποίο έφθασε και ενώπιον της Βουλής.

Η ένσταση Κουττούκη αναφέρει επίσης ότι ο Γιώργος Βαρνάβα όντας πρώτος Αντιπρόεδρος και Βουλευτής παραβίασε την ομόφωνη απόφαση του κόμματος και δεν κατέβαλε στο κομματικό ταμείο το 10% της καθαρής αντιμισθίας του από το βουλευτικό αξίωμα. Σύμφωνα με την ένσταση το συνολικό ποσό ανέρχεται στις 8.350.00 ευρώ. Απαντώντας στον Κουττούκη ο Γιώργος Βαρνάβα σημειώνει ότι θεωρεί τιμή του ότι η ένσταση προέρχεται από τον στενότερο συνεργάτη του Μαρίνου Σιζόπουλο. «Φαίνεται να έχει δημιουργήσει πρόβλημα και πανικό σε κάποιους οι οποίοι προσπαθούν με κάθε ανέντιμο τρόπο να αποτρέψουν ακόμη και την υποψηφιότητά μου», προσθέτει ο κ. Βαρνάβα και προτρέπει τον Κουττούκη «να ασχοληθεί με τα του οίκου του γιατί όσοι ζουν σε ραγισμένο γυάλινο σπίτι δεν πρέπει να πετροβολούν».

Χρίστου κατά Χαννίδη

Ένσταση όμως είχαμε και στο επίπεδο των υποψηφίων για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ. Ο Νικόλας Χρίστου ήγειρε ένσταση εναντίον του ανθυποψηφίου του, Μάριου Χαννίδη, υποστηρίζοντας ότι η υποψηφιότητά του είναι αντικαταστατική και παράτυπη. Ισχυρίζεται συγκεκριμένα ότι ο Μάριος Χαννίδης δεν μπορεί να διεκδικήσει το αξίωμα διότι

δεν υπηρετεί το κόμμα πέντε συνεχή χρόνια όπως προβλέπει το καταστατικό. Υποστηρίζει επίσης ότι ο Χαννίδης δεν ήταν μέλος του κόμματος τον Νοέμβριο του 2017 όταν η Κεντρική Επιτροπή πήρε την απόφαση για το μητρώο που θα χρησιμοποιηθεί στις εσωκομματικές εκλογές.

Ο Νικόλας Χρίστου υποστηρίζει ότι όταν στις 30 Ιουνίου η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα ότι όσοι ήταν υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές, θα μπορούσαν να διεκδικήσουν μια θέση σε επίπεδο Επαρχιακής Επιτροπής, πλην της θέσης του προέδρου και μια θέση στην Κεντρική Επιτροπή, όχι όμως θέση της ηγεσίας

Αναλυτικά οι υποψήφιοι

-Για την προεδρία της ΕΔΕΚ θα αναμετρηθούν οι Μαρίνος Σιζόπουλος και Γιώργος Βαρνάβα.

-Για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου υπέβαλαν υποψηφιότητα η Μαρία Βασιλειάδου και ο Μαρίνος Θεοδώρου. Τις δύο θέσεις αντιπροέδρων θα διεκδικήσουν οκτώ υποψήφιοι, ως εξής: Ανδρέας Σιήκκης, Λευτέρης Ανδρέου, Έλενα Περικλέους, Μάριος Χαννίδης, Ξένιος Ξενοφώντος, Θωμάς Ασπρή, Νικόλας Χρίστου και Μιχάλης Θεοδούλου. Τις 35 θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής θα διεκδικήσουν 55 μέλη του κόμματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top