ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Κύπριες αδερφές μετέτρεψαν το σπίτι τους σε μαγειρείο αγάπης - Με δικά τους έξοδα προσφέρουν φαγητό - Φωτογραφίες

Κύπριες αδερφές μετέτρεψαν το σπίτι τους σε μαγειρείο αγάπης - Με δικά τους έξοδα προσφέρουν φαγητό - Φωτογραφίες

Οι αδερφές απο τη Λευκωσία, συγκινούν με την κίνηση τους και την προσφορά τους. Η μια απο αυτές συνταξιούχος.

Πριν ενα χρόνο, η κ.Χαραλαμπία Μιλτιάδους αποφάσισε να ξεκινήσει με δική της πρωτοβουλία , μια εθελοντική δράση, μετατρέποντας το σπίτι της σε μαγειρίο αγαπης , μαγειρεύοντας κάθε Πέμπτη, για συνανθρώπους μας και οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Το THEMAONLINE επικοινώνησε με την κ.Χαραλαμπία η οποία διηγήθηκε πως ξεκίνησε την δράση αυτή και πως σε αυτή την προσπάθεια εντάχθηκε και η αδερφή της Ευαγγελία Μιλτιάδους.

"Οταν σταμάτησα να εργάζομαι , αποφάσισα ότι ήθελα να διοχετεύσω την ενέργεια και τον χρόνο μου βοηθώντας κόσμο με ουσιαστικό τρόπο. Ξέρεις ειναι το αίσθημα ότι έρχονται διάφοροι ζητούν λεφτα και νιώθεις άσχημα που δεν δίνεις γιατί δεν ξέρεις αν είναι αλήθεια. Ενιωθα άβολα να διώχνεις κάποιους επειδή νιώθεις ότι δεν ειναι αληθινά που ψάχνουν να πιάσουν ελεημοσύνη . Ετσι ήθελα να κάνω κάτι σταθερό , να πηγαίνουν εκεί που πρέπει,  και να μην νιώθω άσχημα. Να κάνω το καθήκον μου. Το θεωρώ καθήκον μου , να προσφέρουμε"

Οι αδερφές που μετέτρεψαν τα σπίτια τους σε μαγειρεία αγάπης έκλεισαν ήδη ένα χρόνο προσφοράς, σε συνεργασία με την Μαρία Αντωνίου, δημιουργό του "Αγκαλιάζω με αγάπη" και εθελόντρια της πρώτης γραμμής, η οποία διοχετεύει τις μερίδες που μαγειρεύουν οι δυο αδερφές στα άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αδερφές Μιλτιάδους, επωμίζονται όλα τα έξοδα για την αγορά των υλικών που θα χρειαστεί κάθε Πέμπτη για να φτιάξουν περίπου 40 μερίδες φαγητό.

Σε ερώτηση εαν τους στηρίζει κάποια επιχείρηση, η απάντηση που λάβαμε είναι ότι αρχικά αρκετός κόσμος βοηθούσε προσφέροντας προϊοντα , κάτι το οποίο με τον καιρό άλλαξε. "Δεν μας αρέσει να ζητάμε να προσφέρουν υλικά, οποίος θέλει μπορεί βέβαια να το κάνει. Εμείς το κάνουμε διότι νιώθουμε πως αυτό πρέπει, και είναι ένας τρόπος να αισθανομαστε καλά αλλα και πιστεύουμε πως οτι δίνεις έρχεται πίσω σε εσένα. Το κάνουμε αυτό και ο Θεός μας ανταμείβει με υγεία σε εμας και τα παιδιά μας. Έτσι το βλέπουμε"

Μας έκανε εντύπωση όταν μας ανέφερε πως επιχειρήσεις δεν παραχωρούν δωρεάν κάποια υλικά, παρότι γνωρίζουν ότι πρόκειται για φιλανθρωπικό σκοπό. "Κάποιοι μας κάνουν έκπτωση 10% αλλά όχι δωρεάν, τα πληρώνουμε και δεν μας πειράζει, ο Θεός μας τα φέρνει πίσω με άλλο τρόπο", ανέφερε η κ.Χαραλαμπία. "Κάποιες φορές ομως υπάρχουν άτομα που μας προσφέρουν κάποια προϊοντα πχ το κρέας. Εξαρτάται απο τον καθένα αν θέλει να προσφέρει, δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κανένα να το κάνει. Αλλωστε μπορεί να προσφέρουν με άλλους τρόπους που δεν ξερουμε".

"Η αδερφή μου, ειναι συνταξιούχος και με βοηθά σε αυτη τη δράση, νιώθουμε όμορφα να ξέρουμε ότι προσφέρουμε. Έχουμε ένα γκάζι, δεν έχουμε κάτι επαγγελματικό, όποτε με βοηθά με το μαγείρεμα.  Δεν εργαζόμαστε, εγώ δεν παιρνω κάν σύνταξη. Ξέρεις μπορεί να έχεις 10ευρώ και να νιώθεις πλούσιος ή να έχεις 1 εκατομμύριο και να νιώθεις φτωχός. Δόξα το Θεό έχω ότι πρέπει να επιβιώσω και μπορώ να δώσω".

Η ιστορία τους έχει συγκινήσει την Κύπρο. Πράξεις σαν αυτή, των δυο αδερφών, μας δίνουν μήνυμα πως υπάρχει ανθρωπιά και ελπίδα, και πως εαν ο κόσμος ενωθεί, μπορεί σαν μια γροθιά να βοηθήσει τον συνανθρωπο του απο μια δυσκολη κατάσταση που βιώνει. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top