ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φεύγει από τα καθήκοντά του ο Σανέρ «πυροβολώντας» ανθυποψήφιό του για τη δημοσιοποίηση του ροζ βίντεο

Φεύγει από τα καθήκοντά του ο Σανέρ «πυροβολώντας» ανθυποψήφιό του για τη δημοσιοποίηση του ροζ βίντεο

Απέσυρε τελικά την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΚΕΕ στις εσωκομματικές εκλογές 30 και 31 Οκτωβρίου ο Ερσάν Σανέρ, επικρίνοντας τον ανθυποψήφιό του, Φαζί Σουτσιόγλου ότι κρύβεται πίσω από την δημοσιοποίηση του ροζ βίντεο. Ανακοίνωσε ότι από χθες είναι με άδεια και από την θέση του «πρωθυπουργού».

Με μια μακροσκελή γραπτή δήλωση το απόγευμα, την οποία θεώρησε ότι πρέπει να εκδώσει – όπως έγραψε – ο κ. Σανέρ επαναλαμβάνει τα περί σκευωρίας εναντίον του 10 μέρες πριν από το εκλογικό συνέδριο για να τον αφήσουν εκτός διαδικασίας.

Θεωρεί μάλιστα ότι η ίντριγκα – όπως αναφέρει – που διαφάνηκε στο «δικαστήριο» και στον Τύπο «έχει πηγή τον Σουτσιούογλου. Θα το ξεκαθαρίσω αυτό το θέμα, αλλά πριν από όλα θέλω να γίνει γνωστό πως είμαι έτοιμος για νομικό αγώνα ενάντια σε όσους είναι πίσω από αυτό το γεγονός»

Κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν γνωστά και να συζητηθούν για να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις για την «χώρα», το ΚΕΕ, πρόσθεσε λέγοντας ότι «κανείς να μην τολμήσει να παραβιάσει το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής του άλλου για χάρη πολιτικών στόχων και φιλοδοξιών. Αυτό θα είναι ένα μάθημα όχι μόνο για τους εντός του ΚΕΕ αλλά και για όσους θέλουν με τις ίντριγκες να πετύχουν κάτι».

Ο κ. Σανέρ αναφέρει ότι παρακολουθεί από κοντά την διαδικασία στο «δικαστήριο» και δυστυχώς φαίνεται από τις μαρτυρίες και το υλικό ότι ο Φαίζ Σουτσιούογλου είναι μέρος αυτής της ίντριγκας, όπως είπε. Σημείωσε ότι αρχικά ο κ. Σουτσιούογλου είπε ότι δεν γνώριζε την γυναίκα και μετά είπε ότι τελικά έφαγαν μαζί μια φορά.

Ο κ. Σανέρ υποστηρίζει ο κ. Σουτσιούογλου ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος μπλεγμένος σε αυτή την ιστορία. «Δυστυχώς, παίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη δολοφονία της προσωπικότητάς μου, έκανε κακό στη χώρα μας, το κόμμα μας και την οικογένειά μου».

Τον επέκρινε επίσης γιατί ενώ έγινε γνώστης της ύπαρξης ενός βίντεο που θα χρησιμοποιούνταν εναντίον του, όντας «βουλευτής» δεν έκανε τίποτε για να το εμποδίσει, δεν ειδοποίησε την «αστυνομία», προσθέτοντας ότι «έπρεπε να είχε εμποδίσει το αδίκημα». Όχι μόνο δεν ειδοποίησε την «αστυνομία», συνεχίζει, αλλά μαζί με συνεργάτες του έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο ώστε το αδίκημα να διαπραχθεί και να δει το φως της δημοσιότητας. «Είμαι σίγουρος ότι ο Φαίζ Σουτσιούογλου θα δώσει λογαριασμό ενώπιον της δικαιοσύνης. Είμαι έτοιμος για έναν σκληρό νομικό αγώνα εναντίον του».

«Είμαι υποχρεωμένος να το κάνω αυτό ως μπαμπάς, ως σύζυγος, ως ένας έντιμος πολιτικός αυτής της χώρας. Το θεωρώ χρέος μου απέναντι στο ΚΕΕ και τον λαό μας. Δεν χρειάζομαι κάποιο πόστο για να συνεχίσω τον νομικό αγώνα». Πιστεύει, συνεχίζει, στην «αστυνομία» και στους «θεσμούς» που αποδίδουν την δικαιοσύνη και δεν υπάρχει άλλο λιμάνι γι’ αυτόν, όπως και για τους πολίτες, από την απόδοση του δίκαιου. «Γι’ αυτό αποφάσισα να δώσω μόνος μου τον νομικό αγώνα».

Ο Ερσάν Σανέρ ανακοίνωσε ότι από χθες αποχώρησε με άδεια από την «πρωθυπουργία» και το συντομότερο θα ορίσει αναπληρωτή. «Ο νομικός αγώνας για μια καθαρή και δίκαιη πολιτική για το ΚΕΕ και τη χώρα μας έχει πλέον μετατραπεί σε προσωπικό αγώνα για μένα, είναι η προτεραιότητά μου», ανέφερε.

«Γι’ αυτό το λόγο, για να μην υποστούν άλλη βλάβη η οικογένειά μου, το σπίτι μου το ΚΕΕ αποσύρω και την υποψηφιότητά του για την θέση του προέδρου. Υπάρχει πίεση από την βάση για να συνεχίσει η υποψηφιότητά μου. Το γνωρίζω αυτό και σας ευχαριστώ ειλικρινά για την στήριξή σας».

Σε όλη του την πολιτική ζωή, αναφέρει ο κ. Σανέρ, δεν μπλέχτηκε σε διαφθορά, δεν έκλεψε, δεν χρησιμοποίησε δημόσιους πόρους για την πολιτική και δεν συνεργάστηκε με κανέναν «σκοτεινό κύκλο. Ήμουνα μόνο ειλικρινής».

Από τώρα και στο εξής κατέληξε, δεν πρόκειται να κάνει πίσω όσον αφορά την δικαιοσύνη και την ειλικρίνεια και ζήτησε από τα μέλη του ΚΕΕ στο εκλογικό συνέδριο «να σταθούν ενάντια σε αυτούς που δημιουργούν σκευωρίες και ίντριγκες».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top