ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δεν δικαιολογείται η αύξηση στο γάλα» - «Μην μου πουν ότι αυξήθηκαν οι μισθοί του προσωπικού γιατί δεν θα τους πιστέψω»

«Δεν δικαιολογείται η αύξηση στο γάλα» - «Μην μου πουν ότι αυξήθηκαν οι μισθοί του προσωπικού γιατί δεν θα τους πιστέψω»

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης μίλησε στον ALPHA στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», τονίζοντας πως δεν δικαιολογείται η αύξηση του 3% στο παστεριωμένο γάλα, καλώντας ταυτόχρονα τους εμπλεκόμενους να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία που πιστεύουν πως δικαιολογούν την αύξηση αυτή.

«Εάν μας δώσουν στοιχεία τα οποία δικαιολογούν τότε θα τους παραδεχτώ. Όμως θα παραθέσω ξανά τα δικά μας στοιχεία και παρακαλώ να μας διαψεύσουν. Τα καύσιμα και το κόστος ενέργειας είναι στις ίδιες τιμές που ήταν το 2018», ανέφερε ο κύριος Δρουσιώτης.

«Από το 2018 μέχρι σήμερα οι λιανικές τιμές του παστεριωμένου γάλακτος παρουσιάζονται με αύξηση γύρω στο 5,5%. Η πρώτη ύλη, δηλαδή το γάλα που παίρνουν από τους αγελαδοτρόφους είναι στις ίδιες τιμές», πρόσθεσε.

«Μην μου πουν ότι αυξήθηκαν οι μισθοί του προσωπικού γιατί δεν θα τους πιστέψω. Όταν η πρώτη ύλη, τα καύσιμα και το κόστος ενέργειας είναι στις ίδιες τιμές που ήταν το 2018 και έχουμε ήδη 5,5% αύξηση και έρχονται και αυξάνουν περαιτέρω 3%, εάν μπορούν να το δικαιολογήσουν ας έρθουν να μας πουν και θα τους πούμε ότι είναι δικαιολογημένοι»

Καταληκτικά, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών επισήμανε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι η μια από τις δύο γαλακτοβιομηχανίες, από τον Ιούλιο αγοράζει το αγελαδινό γάλα σε πιο χαμηλή τιμή από ότι το αγόραζε προηγουμένως.

«Αυτό που θέλω να τονίσω στους καταναλωτές είναι ότι ειδικά στο παστεριωμένο γάλα δεν εισάγουμε πρώτη ύλη, είναι όλα εγχώρια. Να μην λένε για τα κοντέινερ και το εισαγόμενο, ειδικά για το γάλα δεν ισχύει αυτή η δικαιολογία», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top