ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Δέσμευση 1 δισ. ευρώ κατά της αποψίλωσης των δασών

Κομισιόν: Δέσμευση 1 δισ. ευρώ κατά της αποψίλωσης των δασών

Συνεισφορά 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στην παγκόσμια δέσμευση για τον τερματισμό της αποψίλωσης των δασών, ανακοίνωσε την Τρίτη στο πλαίσιο της κλιματικής συνόδου COP26 στη Γλασκόβη η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Όπως αναφέρεται, το πακέτο στήριξης διάρκειας 5 ετών, το οποίο προέρχεται από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, θα στηρίξει τρίτες χώρες στην προσπάθεια προστασίας, αποκατάστασης και βιώσιμης διαχείρισης των δασών ανά το παγκόσμιο, σε συμφωνία με τους στόχους της Συμφωνίας των Παρισίων.

Σημειώνεται πως 250 εκατομμύρια από το σύνολο του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ αφορά τα δάση στην λεκάνη του Κονγκό.

«Τα δάση είναι οι πράσινοι πνεύμονες της γης. Πρέπει να τα προστατέψουμε και να τα αποκαταστήσουμε» δήλωσε σχετικά η κ. Φον ντερ Λάιεν, ανακοινώνοντας δέσμευση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από την ΕΕ.

«Πρόκειται για ξεκάθαρη ένδειξη της δέσμευσης της ΕΕ να ηγηθεί της παγκόσμιας αλλαγής για προστασία του πλανήτη μας, σε συμφωνία με την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ», πρόσθεσε.

Η Επίτροπος για τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις Γιούτα Ουρπιλάινεν δήλωσε πως η συνεισφορά της ΕΕ «θα στηρίξει βιώσιμη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή σε αυτήν, καθώς και την διατήρηση της βιοποικιλότητας στις χώρες - εταίρους μας».

Όπως τόνισε, η ΕΕ θα συνεργαστεί με κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών, αυτόχθονες λαούς και τον ιδιωτικό τομέα για την επίτευξη των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης.

«Το ότι εστιάζουμε στη λεκάνη του Κονγκό είναι μήνυμα που έρχεται την κατάλληλη στιγμή και αφορά την σημασία αυτής της μοναδικής περιοχής και του οικοσυστήματος της», υπογράμμισε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top