ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα για καταπάτηση δικαιωμάτων 15χρονου από λειτουργούς του Τμ. Μετανάστευσης

Έρευνα για καταπάτηση δικαιωμάτων 15χρονου από λειτουργούς του Τμ. Μετανάστευσης

Αφαίρεσαν την υπηκοότητα 15χρονου παιδιού χωρίς να ενημερώσει την οικογένεια του, λειτουργοί του Τμήματος Μετανάστευσης, με αποτέλεσμα η οικογένεια του να μην μπορεί να λαμβάνει το επίδομα τέκνου. Η Κίνηση Αλλοδαπών, κατήγγειλε το περιστατικό, για το οποίο έχει ξεκινήσει έρευνα μετά από εντολές του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών.

Όπως κατήγγειλε η  ΚΙΣΑ αναφέρει ότι ο πατέρας του παιδιού είναι Κύπριος πολίτης αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος διαμένει στην Κύπρο από το 1986. Κατά το έτος 2002 ήλθαν στην Κύπρο η σύζυγός του, πολίτης της Αιγύπτου, και το παιδί τους, ηλικίας τότε δύο ετών. Το 2004, το παιδί πήρε διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας . 

 Έκτοτε, η οικογένεια διαμένει μαζί ενώ έχει αποκτήσει τρία ακόμα παιδιά, τα οποία έχουν την κυπριακή υπηκοότητα. Το διαβατήριο που η Κυπριακή Δημοκρατία έχει παραχωρήσει στο παιδί, ανανεώθηκε το 2009, ενώ το 2012 του παραχωρήθηκε κυπριακή ταυτότητα στην οποία αναγράφεται ότι είναι Κύπριος πολίτης. Πρόσφατα, ο πατέρας ενημερώθηκε προφορικά από το Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας Πάφου ότι η οικογένεια «δεν δικαιούται πλέον επίδομα τέκνου και δημόσιο βοήθημα» για το μεγαλύτερο (15χρονο) παιδί της οικογένειας,  επειδή του έχει αφαιρεθεί η κυπριακή υπηκοότητα από το Τ.Α.Π.Μ.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, σε ανακοίνωση του, διευκρινίζει ότι «κατόπιν ενδελεχούς και άμεσης διερεύνησης του θέματος, διαφαίνεται ότι από πράξεις ή και παραλείψεις λειτουργών του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης όσο και του Γραφείου Ευημερίας Πάφου, υπήρξε αδικαιολόγητη συμπεριφορά απέναντι στον 15χρονο και την οικογένεια του».

Κατ’ εντολή του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου, θα εκδοθεί πάραυτα διαβατήριο στον 15χρονο, καθότι είναι Κύπριος πολίτης. Για το όλο θέμα θα διεξαχθεί και έρευνα από τη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top