ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν

Μητσοτάκης: Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν

Τη δέσμευση ότι η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν, παρά την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους φορέων του εμπορίου και της εστίασης.


Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η καλύτερη συνεργασία κυβέρνησης και φορέων της εστίασης και του εμπορίου για τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που εφαρμόζονται στους συγκεκριμένους κλάδους.
 
«Θα ξαναπώ ότι η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν. Οι εμβολιασμένοι δεν θα στερηθούν τις ελευθερίες τους και όποιοι ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προστατευτούν. Για να συμβούν, όμως, όλα αυτά ταυτόχρονα εκτός από την αστυνόμευση χρειάζεται προφανώς και συνεργασία και φαίνεται ότι με κύριο όπλο την πειθώ αυτήν την κατακτάμε», τόνισε στην έναρξη της σύσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία πιστής εφαρμογής και τήρησης των υφιστάμενων μέτρων για την προστασία των πελατών και των επαγγελματιών. «Σε καμία περίπτωση μία μικρή αναστάτωση που δέχομαι ότι υπάρχει στη δουλειά σας δεν μπορεί να συγκριθεί με το όφελος που προσφέρει στην αγορά και στη χώρα η τήρηση των υγειονομικών μέτρων και βέβαια δεν μπορεί να συγκριθεί και με την απόφασή μας να παραμείνουμε ανοιχτοί και να μείνουν ανοιχτές οι οικονομικές δραστηριότητες όλο αυτό το διάστημα με τους κανόνες που έχουμε θεσπίσει», ανέφερε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η μεγάλη διαφορά στο παρόν κύμα είναι η ύπαρξη του εμβολιασμού. «[Α]υτός είναι ο λόγος που αναλογικά οι νοσηλείες και οι απώλειες –αν και δυστυχώς πολλές– δεν αντιστοιχούν στα κρούσματα και αφορούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος ανέφερε ότι τα τελευταία στοιχεία από το πεδίο των εμβολιασμών είναι θετικά, καθώς ο αριθμός των ραντεβού αυξάνεται. «Θέλω να τονίσω ότι η πολιτική την οποία υιοθετήσαμε την τελευταία εβδομάδα φαίνεται να αποδίδει. Είχαμε 140.000 καινούργια ραντεβού, ραντεβού πρώτης δόσης και σχεδόν 200.000 ραντεβού τρίτης δόσης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν υπάρχει ένας σκληρός διχασμός μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων».

«Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας ακόμα οι οποίοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για διάφορους λόγους τους οποίους μπορεί να κατανοώ και να συμμερίζομαι, οι οποίοι είναι όμως διατεθειμένοι να πειστούν και έστω και τώρα να πάρουν την απόφαση να εμβολιαστούν», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της  ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, ο Πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, Αντώνης Μακρής και ο Διοικητής της ΕΑΔ, Άγγελος Μπίνης.

Από κυβερνητικής πλευράς συμμετείχαν, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου και ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού,  Δημήτρης Τσιόδρας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top