ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δρ. Αρμεύτης: «Κανένας από αυτούς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ δεν πίστευε ότι θα χρειαζόταν να μπει εντατική» - «Στο τέλος όλοι θα βάλουμε ενισχυτική δόση»

Δρ. Αρμεύτης: «Κανένας από αυτούς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ δεν πίστευε ότι θα χρειαζόταν να μπει εντατική» - «Στο τέλος όλοι θα βάλουμε ενισχυτική δόση»

Ο Αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας, Χάρης Αρμεύτης, μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», σχολιάζοντας  το σκηνικό που δημιουργείται ανάμεσα σε μέλη της επιστημονικής ομάδας και του Υπουργείου Υγείας, αφού οι πληροφορίες για σκέψεις μερικών επιστημόνων να παραιτηθούν από τις θέσεις τους ολοένα και αυξάνονται.

«Το κλειδί στη διαχείριση της πανδημίας είναι η συνεργασία», τόνισε ο κύριος Αρμεύτης.

«Πρέπει να το χειριστούμε όλοι μαζί, όλοι έχουμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης, πρέπει να διευκολύνουμε τις διαδικασίες και χωρίς αντιπαλότητες να πάρουμε αποφάσεις. Όλοι έχουν καλή πρόθεση, και το Υπουργείο Υγείας και η επιστημονική ομάδα και οποιοιδήποτε άλλοι εμπλέκονται», είπε συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να εστιαστούν οι προσπάθειες για να εμβολιαστεί ο κόσμος που δεν έχει εμβολιαστεί μέχρι σήμερα.

Ο Δρ. Αρμεύτης ανέφερε ότι το ποσοστό 66% που έχει εμβολιαστεί μέχρι σήμερα και με τις δύο δόσεις δεν είναι αρκετό και πως βλέποντας τα ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ελλάδα, θα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης.

«Πρέπει να συνεργαστούμε για να πείσουμε  τον κόσμο που δεν έχει εμβολιαστεί και πιστεύει πως αν κολλήσει θα το περάσει ήπια. Κανένας δεν μπορεί να είναι ασφαλής. Δεν ξέρει κανένας πως θα το περάσει, κανένας από αυτούς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ δεν πίστευε ότι θα χρειαζόταν να μπει στην εντατική», επισήμανε ο κύριος Αρμεύτης.

Ωστόσο, ο Δρ. Αρμεύτης ανέφερε ότι θα πρέπει να στηριχθούμε σε στατιστικά δεδομένα της Κύπρου και να δούμε ποιοι μπορούν να μολυνθούν ξανά, ποιες ηλικίες και να αποφασίσουμε την στρατηγική που θα εφαρμόσουμε.

«Νομίζω στο τέλος οδηγούνται ή θα οδηγηθούν σε αυτό το σημείο δηλαδή όλοι να βάλουμε ενισχυτική δόση υπό ποια άποψη. Όταν επιβεβαιωθούν ότι μετά την παρέλευση έξι μηνών μειώνεται η προστασία που παρέχει το εμβόλιο και στη φιλοσοφία του εμβολιασμού και φυσικά παίρνοντας και στοιχεία για να δούμε ποιοι μπορούν να μολυνθούν ξανά σε ποιες ηλικίες με ποιο ιστορικό και έχουμε μια ξεκάθαρη στατιστική εικόνα τότε εναπόκειται στα κράτη να αποφασίσουν ποια στρατηγική θα αποφασίσουν», είπε καταληκτικά.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top