ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κύπρο για συνάντηση με την Αννίτα ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Ουγγαρίας

Στην Κύπρο για συνάντηση με την Αννίτα ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Ουγγαρίας

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Ουγγαρίας László Kövér, ο οποίος φθάνει αύριο, Τετάρτη, έπειτα από σχετική πρόσκληση της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτας Δημητρίου.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι ο κ. Kövér ηγείται αντιπροσωπείας αποτελούμενης από τον Αντιπρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Ουγγαρίας-Κύπρου στην Ουγγρική Εθνοσυνέλευση Zsolt Csenger-Zalán και υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες. Την αντιπροσωπεία συνοδεύει ο Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα, Εrik Haupt.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Ουγγρικής Εθνοσυνέλευσης θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής. Θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Μάριο Μαυρίδη και μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων/Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Ουγγαρίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων και με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα παραθέσει, εξάλλου, επίσημο δείπνο προς τιμήν του Ούγγρου ομολόγου της.

Η ουγγρική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί, τέλος, τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στην παλιά Λευκωσία και την περιοχή της Δερύνειας, καθώς και χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top