ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα εξεταστεί με δέουσα προσοχή η έκθεση της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, λέει ο Καρούσος

Θα εξεταστεί με δέουσα προσοχή η έκθεση της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, λέει ο Καρούσος

Θα εξεταστεί και θα δοθεί η δέουσα προσοχή στο κάθε περιστατικό που καταγράφεται στην ετήσια έκθεση της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, παραλαμβάνοντας την έκθεση της Επιτροπής με τίτλο «Επιθεώρηση Ασφαλείας της Πολιτικής Αεροπορίας».



«Η ασφάλεια των πτήσεων και η πρόληψη των αεροπορικών δυστυχημάτων είναι πέραν πάσης αμφιβολίας υπόθεση όλων μας», υπογράμμισε ο κ. Καρούσος.

Επίσης, ο Υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι μέσα από την εξέταση των συμβάντων που καταγράφονται από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων ενισχύεται περαιτέρω το πλαίσιο που διέπει τους κανόνες ασφάλειας των πτητικών μέσων.

Παραδίδοντας την έκθεση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ιωάννης Λοϊζου ανέφερε ότι για το 2020 η Επιτροπή διερεύνησε γύρω στα 700 περιστατικά τα οποία συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συμβάντα όπως πρόσκρουση πουλιών στα αεροσκάφη και η παρενόχληση των πιλότων, από άτομα που βρίσκονται κοντά στα αεροδρόμια, με ακτίνες λέιζερ, η δέσμη των οποίων διαθλάται μέσα από το τζάμι της καμπίνας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top