ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΣΥΔΥ: Καθαρά «εκδικητική και ετσιθελική» η απόφαση ΟΚΥπΥ για απόλυση των Διευθυντών του

ΠΑΣΥΔΥ: Καθαρά «εκδικητική και ετσιθελική» η απόφαση ΟΚΥπΥ για απόλυση των Διευθυντών του

Καθαρά «εκδικητική και ετσιθελική» κρίνει η ΠΑΣΥΔΥ την ενέργεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας να μην προχωρήσει σε ανανέωση των συμβολαίων των Εκτελεστικών Γενικών Διευθυντών των περιφερειών Λευκωσίας και Λάρνακας – Αμμοχώστου, προτού καν εκπνεύσει η ημερομηνία λήξης των συμβολαίων τους.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥΔΥ επισημαίνει ότι «οι δύο Διευθυντές, που είναι παράλληλα και συνδικαλιστές, αφού κατέχουν ηγετικές θέσεις στον Κλάδο Υπαλλήλων ΟΚΥπΥ της Συντεχνίας, είχαν ασκήσει επανειλημμένα κριτική και εκφράσει αντίθετες απόψεις προς την Κεντρική Διοίκηση, καταγγέλλοντας την μάλιστα και για αυθαίρετες παρεμβάσεις στα θέματα των περιφερειών τους».

Εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της και κάνει λόγο για «αυθαίρετη ενέργεια», ζητώντας παράλληλα να πληροφορηθεί και τους λόγους λήψης μιας τέτοιας απόφασης.

«Η Οργάνωση μας θεωρεί τον τρόπο απόλυσης των δύο Διευθυντών του ΟΚΥπΥ ως αντιδεοντολογικό και πρωτοφανή για τα εργασιακά θέσμια, αφού οι δύο επηρεαζόμενοι συνάδελφοι πληροφορήθηκαν την απόφαση του ΔΣ από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και χωρίς να προηγηθεί στο χρόνο της τριετούς υπηρεσίας τους οποιαδήποτε προειδοποίηση ή έστω υπόδειξη που να υποδηλώνει πλημμελή ή ανεπαρκή εκτέλεση των καθηκόντων τους», αναφέρει.

Υπογραμμίζει ακόμα ότι «η αψυχολόγητη ενέργεια του ΔΣ του μεγαλύτερου στην Κύπρο Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου στέλνει ζοφερά και αρνητικά μηνύματα, που καλλιεργούν αισθήματα φοβίας και ανασφάλειας για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στον ΟΚΥπΥ, εκλαμβάνεται ως απόπειρα φίμωσής τους και πλήττει ανεπανόρθωτα το όποιο ενδεχόμενο ενδιαφέρον ικανού προσωπικού να αποταθεί για πρόσληψη στον Οργανισμό».

Περαιτέρω, η ΠΑΣΥΔΥ επιθυμεί, όπως σημειώνει, «να κακίσει και το άκαιρο της ενέργειας, αφού αυτή λήφθηκε εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και με τα πλείστα νοσηλευτήρια να βρίσκονται στα όρια πληρότητάς τους αφήνοντας ακέφαλα νευραλγικής σημασίας νοσοκομεία».

Τέλος, η ΠΑΣΥΔΥ εκφράζει τη συμπάθεια και τη στήριξή της προς τους δύο επηρεαζόμενους και δηλώνει ότι πέραν της νομικής διερεύνησης και προσβολής της απόφασης του ΔΣ, δεδομένου ότι οι συνάδελφοι της έχουν ήδη συμπληρώσει τους 30 μήνες εργασίας και έχουν συνεπώς καταστεί αορίστου χρόνου, θα μελετήσει και περαιτέρω μέτρα αντίδρασης, ανάλογα με τις εξελίξεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top