ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δεν "γλιτώνουν" ούτε οι εμβολιασμένοι σε περίπτωση αυστηροποίησης - Οι σκέψεις που υπάρχουν για την λήψη νέων μέτρων

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δεν "γλιτώνουν" ούτε οι εμβολιασμένοι σε περίπτωση αυστηροποίησης - Οι σκέψεις που υπάρχουν για την λήψη νέων μέτρων

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στους κόλπους των ειδικών από την αύξηση στον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες, γεγονός που έχει εντείνει και την πίεση στα νοσοκομεία.

Τις τελευταίες δυο μέρες τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 300 και αυτό σημαίνει πως πρέπει να περιμένουμε περαιτέρω αύξηση, καθώς θα πραγματοποιείται και η διαδικασία της ιχνιλάτησης στενών επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ αναμενόμενο είναι πως θα αυξηθούν και οι εισαγωγές στα Νοσοκομείο.

Σε ό,τι αφορά την λήψη νέων μέτρων, είναι κάτι που μπορεί να ξεκίνησαν να σκέφτονται, τόσο τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, όσο και ο Υπουργός Υγείας, ωστόσο μέχρι στιγμής αναμένουν τα επόμενο αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα το «καμπανάκι» θα ηχήσει αν ξεπεράσουμε τα 500 κρούσματα, τότε σίγουρα μια ενδεχόμενη αυστηροποίηση των μέτρων θα πέσει στο τραπέζι, χωρίς όμως να σημαίνει απαραίτητα την επιστροφή σε lockdown, αποστολής μηνύματος για διακίνηση ή και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά από μια συγκεκριμένη ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, σε περίπτωση αυστηροποίησης των μέτρων, δεν τίθεται θέμα να δούμε περιορισμούς μόνο στους ανεμβολίαστους και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων θα αφορά όλο τον πληθυσμό.

Άλλωστε όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, η εντατικοποίηση της εκστρατείας για αύξηση των εμβολιασμών ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, όπως και η αύξηση των τεστ αντιγόνου στα σχολεία, είναι δύο από τα πλέον ανώδυνα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι. Η συνέχεια όμως, σε περίπτωση που υπάρξει επιδείνωση, θα περιλαμβάνει και αυστηρότερα μέτρα ιδιαίτερα σε χώρους αυξημένου συγχρωτισμού ή υψηλού κινδύνου, όπως είναι τα νοσηλευτήρια, οι στέγες ευγηρίας και άλλες κλειστές δομές.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Τρίτη 16 Νοεμβρίου, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε άλλα 386 (ποσοστό θετικότητας: 0,65%)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top