Διευκρινίσεις Προεδρίας: «Όχι μόνο δεν αποφεύγει, αλλά επιζητεί την ευκαιρία να καταθέσει τις θέσεις της»

Διευκρινίσεις Προεδρίας: «Όχι μόνο δεν αποφεύγει, αλλά επιζητεί την ευκαιρία να καταθέσει τις θέσεις της»

Επειδή εγείρεται θέμα ότι τάχα η Προεδρία αρνήθηκε να παραστεί στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, η Προεδρία της Δημοκρατίας επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Με επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών στις 27/10/2021, καθίστατο σαφές ότι η Προεδρία, όχι μόνο δεν αποφεύγει, αλλά επιζητεί την ευκαιρία να καταθέσει τις θέσεις της και ως εκ τούτου δήλωνε έτοιμη, αφού ακουστούν οι θέσεις των κομμάτων αλλά και των διαφόρων εμπλεκομένων, να παραστεί για να δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις.

Υπό το φως του γεγονότος πως από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών θεωρείται ότι οι υπόλοιποι των εμπλεκομένων έχουν καταθέσει τις απόψεις τους, η Προεδρία της Δημοκρατίας θα καταθέσει τεκμηριωμένα τις απαντήσεις της στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών η οποία, εξ όσων αντιλαμβανόμαστε, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 1η Δεκεμβρίου 2021.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα βλέμματα στη Νέα Υόρκη - Κρίσιμες επαφές του ΠτΔ για το Κυπριακό

Τα βλέμματα στη Νέα Υόρκη - Κρίσιμες επαφές του ΠτΔ για το Κυπριακό

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες το ενδιαφέρον για το Κυπριακό, καθώς η παρουσία των εμπλεκόμενων πλευρών στην 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών δημιουργεί την ευκαιρία για επαφές και συζητήσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα της διαδικασίας.