LIFESTYLE

Διάκριση για ταινία στην οποία συμμετέχει η Κύπρια ηθοποιός Δάφνη Αλεξάντερ

Διάκριση για ταινία στην οποία συμμετέχει η Κύπρια ηθοποιός Δάφνη Αλεξάντερ

Μετά την επίσημη πρώτη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», η ταινία μικρού μήκους «Πρώτο Μπάνιο» σε σκηνοθεσία και σενάριο του Αλέξανδρου Κωστόπουλου απέσπασε εύφημο μνεία (Special Recognition) στη διεθνή πρεμιέρα της, στο Foyle Film Festival της Βόρειας Ιρλανδίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ταινία διαγωνίστηκε μεταξύ 25 ταινιών στο τμήμα «Lights in Motion», του οποίου ο νικητής επιλέγεται αυτόματα προς εξέταση για το βραβείο Όσκαρ Μικρού Μήκους.


Στην ταινία παίζουν οι Μαργαρίτα Καλαματιανού, Πέτρος Λαγούτης και η Κύπρια, Δάφνη Αλεξάντερ.

Η ταινία πραγματεύεται το μεταναστευτικό και παρουσιάζει με αλληγορική ματιά τη στάση των δυτικών κοινωνιών απέναντι στο πρόβλημα.

Σύμφωνα με την υπόθεση της ταινίας, μια οικογένεια πηγαίνει για μπάνιο την τελευταία μέρα των καλοκαιρινών τους διακοπών. Η μικρή Μαργαρίτα θέλει να κάνει το πρώτο της μπάνιο χωρίς μπρατσάκια, αλλά οι γονείς της θέλουν να το αναβάλουν για το επόμενο καλοκαίρι.

Η ταινία προβλήθηκε επίσης στο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και θα συνεχίσει το ταξίδι της στο Διεθνές Φεστιβάλ της Τεργέστης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top