ΔΙΕΘΝΗ

Η χώρα που βάζει... τέλος στο κάπνισμα μέχρι το 2025

Η χώρα που βάζει... τέλος στο κάπνισμα μέχρι το 2025

Νέο νόμο εισάγει η Νέα Ζηλανδία, με σκοπό να εμποδίσει τους νέους να αγοράσουν τσιγάρα και κατ’ επέκταση να καπνίσουν. Σκοπός της Κυβέρνησης είναι η χώρα να απαλλαχθεί από το κάπνισμα μέχρι το 2025, με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ayesha Verrall να αποκαλύπτει: «Τα άτομα ηλικίας 14 ετών, όταν τεθεί σε ισχύ ο νόμος, δεν θα μπορούν ποτέ να αγοράσουν νόμιμα καπνό», ενώ πρόσθεσε: «Θέλουμε να μειώσουμε έτσι την ελκυστικότητα, τον εθισμό και τη διαθεσιμότητα των προϊόντων καπνού».

Όσοι είναι ηλικίας 14 ετών και κάτω, καθώς και οποιοσδήποτε γεννηθεί μετά από αυτή τη γενιά, δεν θα μπορεί να αγοράσει τσιγάρα για το υπόλοιπο της ζωής του. Αυτή τη στιγμή, η νόμιμη ηλικία καπνίσματος είναι τα 18 έτη.

Σύμφωνα με την Daily Mail, κάθε χρόνο θα προστίθενται επιπλέον ηλικιακές ομάδες στην απαγόρευση μέχρι να είναι παράνομο το κάπνισμα για όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, τσιγάρα με ελάχιστες μόνο ποσότητες νικοτίνης θα είναι διαθέσιμα για αγορά, ωστόσο θα υπάρχουν μόνο 500 καταστήματα σε όλη τη Νέα Ζηλανδία που θα επιτρέπεται να τα πουλήσουν.

Η Ayesha Verrall είπε ότι αυτά τα μέτρα θα διασφαλίσουν την τήρηση του στόχου για σταδιακή κατάργηση των τσιγάρων και του καπνού έως το 2025: «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι δεν θα αρχίσουν ποτέ το κάπνισμα, επομένως θα καταστήσουμε παραβατική την πώληση ή την παροχή προϊόντων καπνού σε νέους ανθρώπους». Συμπλήρωσε δε: «Τα ποσοστά καπνίσματος κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα και γρηγορότερα για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας αυξάνει αργά το κόστος των τσιγάρων την τελευταία δεκαετία, με τις τιμές να εκτινάσσονται κατά 10%από έτος σε έτος. Ένα πακέτο 20 τσιγάρων Marlboro στη χώρα κοστίζει τώρα 33 δολάρια, ωστόσο δεν είναι στα σχέδια της Κυβέρνησης να συνεχίσει τις αυξήσεις.

Η απαγόρευση για άτομα 14 ετών και κάτω αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του επόμενου έτους.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top