ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαθμός βιωσιμότητας του ψευδοκράτους στο 4,96 με κλίμακα το 10 - Όλα όσα αποκαλύπτει έρευνα

Βαθμός βιωσιμότητας του ψευδοκράτους στο 4,96 με κλίμακα το 10 - Όλα όσα αποκαλύπτει έρευνα

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» δημοσιεύει σήμερα το δεύτερο μέρος των αποτελεσμάτων της έρευνας που πραγματοποίησε τον Δεκέμβριο του 2021 στα κατεχόμενα και δημοσιοποίησε το Κέντρο Ερευνών Μετανάστευσης, Ταυτότητας και Δικαιωμάτων (CMIRS), το οποίο πραγματοποιεί έρευνες κάθε τρεις μήνες. Η έρευνα διενεργήθηκε τηλεφωνικώς με συμμετοχή 500 ατόμων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, ο βαθμός βιωσιμότητας του ψευδοκράτους με κλίμακα το 10, καθορίστηκε στις 4,96 μονάδες, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Επίσης, οι συμμετέχοντες στην έρευνα, κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τη λειτουργία της δημοκρατία στα κατεχόμενα, και με κλίμακα το 10, απάντησαν ότι η δημοκρατία και η διακυβέρνηση στα κατεχόμενα λαμβάνει μόλις 3.95 μονάδες.

Όσον αφορά στην προστασία και στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα, οι συμμετέχοντες, απαντώντας με κλίμακα το 10, δήλωσαν ότι ο βαθμός σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι στο 5.43.

Επίσης, όταν οι συμμετέχοντες στην έρευνα κλήθηκαν να απαντήσουν από ποιους παράγοντες επηρεάζονται ως «πολίτες», το 20,36% απάντησαν από την πολιτική, το 33,61% από την οικονομία, το 28,43% από το Κυπριακό, το 48,28% από το περιβάλλον και το 46,56% απάντησε ότι το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει σοβαρή επίδραση στους «πολίτες».

Όσον αφορά στις απαγορεύσεις που εφαρμόζονται σε ανεμβολίαστους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 74,69% απάντησαν ότι βλέπουν θετικά τις απαγορεύσεις αυτές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top