Βαθμός βιωσιμότητας του ψευδοκράτους στο 4,96 με κλίμακα το 10 - Όλα όσα αποκαλύπτει έρευνα

Βαθμός βιωσιμότητας του ψευδοκράτους στο 4,96 με κλίμακα το 10 - Όλα όσα αποκαλύπτει έρευνα

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» δημοσιεύει σήμερα το δεύτερο μέρος των αποτελεσμάτων της έρευνας που πραγματοποίησε τον Δεκέμβριο του 2021 στα κατεχόμενα και δημοσιοποίησε το Κέντρο Ερευνών Μετανάστευσης, Ταυτότητας και Δικαιωμάτων (CMIRS), το οποίο πραγματοποιεί έρευνες κάθε τρεις μήνες. Η έρευνα διενεργήθηκε τηλεφωνικώς με συμμετοχή 500 ατόμων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, ο βαθμός βιωσιμότητας του ψευδοκράτους με κλίμακα το 10, καθορίστηκε στις 4,96 μονάδες, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Επίσης, οι συμμετέχοντες στην έρευνα, κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τη λειτουργία της δημοκρατία στα κατεχόμενα, και με κλίμακα το 10, απάντησαν ότι η δημοκρατία και η διακυβέρνηση στα κατεχόμενα λαμβάνει μόλις 3.95 μονάδες.

Όσον αφορά στην προστασία και στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα, οι συμμετέχοντες, απαντώντας με κλίμακα το 10, δήλωσαν ότι ο βαθμός σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι στο 5.43.

Επίσης, όταν οι συμμετέχοντες στην έρευνα κλήθηκαν να απαντήσουν από ποιους παράγοντες επηρεάζονται ως «πολίτες», το 20,36% απάντησαν από την πολιτική, το 33,61% από την οικονομία, το 28,43% από το Κυπριακό, το 48,28% από το περιβάλλον και το 46,56% απάντησε ότι το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει σοβαρή επίδραση στους «πολίτες».

Όσον αφορά στις απαγορεύσεις που εφαρμόζονται σε ανεμβολίαστους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 74,69% απάντησαν ότι βλέπουν θετικά τις απαγορεύσεις αυτές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η ΕΕ εργάζεται για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - «Έτοιμη η Κύπρος», λέει ο ΠτΔ

Η ΕΕ εργάζεται για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - «Έτοιμη η Κύπρος», λέει ο ΠτΔ

Υπάρχει ευκαιρία η ΕΕ αν πετύχει να διασφαλίσει την παροχή απρόσκοπτης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα να αναδείξει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην περιοχή και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στον αραβικό κόσμο σε σχέση με το ενδιαφέρον της ΕΕ για τις εξελίξεις στην περιοχή, δήλωσε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE