ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Όλο και πιο κοντά στην 4η δόση η Κύπρος: «Η μετάλλαξη ‘Όμικρον’ μπορεί να φέρει το τέλος της πανδημίας», δηλώνει ο Βωνιάτης

Όλο και πιο κοντά στην 4η δόση η Κύπρος: «Η μετάλλαξη ‘Όμικρον’ μπορεί να φέρει το τέλος της πανδημίας», δηλώνει ο Βωνιάτης

Από τις επαναληπτικές δόσεις εμβολίου διαπιστώθηκε πως ενισχύεται αρκετά η ανοσία μας, δήλωσε ο επιδημιολόγος Δρ. Μιχάλης Βωνιάτης, σχολιάζοντας την απόφαση του Ισραήλ να προχωρήσει με τέταρτη δόση σε άτομα άνω των 60 ετών, γεγονός που χαρακτήρισε πως προκαλεί προβληματισμό ανά το παγκόσμιο.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ο Δρ. Βωνιάτης, ανέφερε: «Από εκεί και πέρα, κατά πόσο θα υπάρξει τέταρτη δόση, είναι κάτι μελετηθεί, άσχετα αν το Ισραήλ αποφάσισε να προχωρήσει στην τέταρτη δόση. Αυτό είναι εθνική στρατηγική, η ΕΕ δεν έχει καταλήξει ακόμη σε τέτοια απόφαση. Είναι κάτι που θα δείξει ο χρόνος και θα δείξει και η πορεία της πανδημίας αφού με την Όμικρον υπάρχουν διάφορες προοπτικές για το τι θα συμβεί..»

Την ίδια ώρα επισήμανε πως η μετάλλαξη «Όμικρον» μπορεί να φέρει το τέλος της πανδημίας: «Αν τα πράγματα δείξουν ότι μιλάμε κυρίως για ελαφριά νόσηση στους πλείστους και να βρισκόμαστε στα επίπεδα που είμαστε σήμερα - ασχέτως αν αυξηθούν τα κρούσματα, οι νοσηλείες να μην εκτοξευθούν -, τότε υπάρχει η προοπτική ότι αυτό θα προκαλέσει περαιτέρω ανοσία στον πληθυσμό και ίσως σε πολύ περισσότερους ανεμβολίαστους, με το ενδεχόμενο να βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας. Υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο και θα δείξουν οι επόμενοι μήνες» είπε χαρακτηριστικά.

«Εάν αν αυτό το κύμα που θα μας πλήξει όλους και ήδη έχει πλήξει τις ΗΠΑ, Δανία, Πορτογαλία και ΗΒ αυτές οι χώρες έχουν σημαντικά ποσοστά της μετάλλαξης Όμικρον στον πληθυσμό τους…αν αυτό μας πλήξει και εμάς σύντομα, που φαίνεται ότι θα συμβεί, θα έχουμε και εμείς εκτόξευση κρουσμάτων…Δεν έχουμε ακόμα ούτε στοιχεία, σε ποιο βαθμό επιδημιολογικά τα εμβόλια σε ποιο βαθμό προστατεύουν έστω και με 3η δόση, τους εμβολιασμένους είτε από το να νοσήσουν είτε από το να νοσήσουν βαριά. Δεν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα», συμπλήρωσε.

Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top